10 bästa filmerna på Disney+

Nyligen lanserade Disney sin egen streamingtjänst här i Sverige. Men utbudet är gigantiskt. Det innehåller allt från gamla Disneyklassiker till nya superhjältefilmer från Marvel, så det är inte helt lätt att hitta guldkornen. Därför vill vi nu tipsa om våra favoritfilmer med en blandning av våghalsig bergsklättring, musikal och äventyr långt ute i rymden.

Om ni vill skaffa Disney+ kan ni göra det här:
Annons: Extern länk.

Avengers: Endgame

Efter de katastrofala händelserna, som startades av Thanos, och vilka raderade halva universum och splittrade The Avengers tvingas de återstående medlemmarna i Avengers ta upp en sista kamp. I Avengers ser vi bland annat Brie Larson och Scarlett Johansson.

TILL FILMEN

Free Solo

Trots vännerna och familjens enträgna försök att avråda honom är Alex Honnold fast besluten att klättra uppför den 910 meter höga, vertikala klippan El Cap i Yosemite nationalpark utan vare sig rep eller säkerhetsutrustning. Om han lyckas blir det den högsta klippvägg som någon någonsin har bestigit helt utan utrustning.

TILL DOKUMENTÄREN

Maleficent

Hämndlystnad får häxan Maleficent (Angelina Jolie) att kasta en oåterkallelig förbannelse över människokungens nyfödda dotter Aurora, men hon upptäcker snart att prinsessan kan vara nyckeln till fred mellan båda deras världar.

X-Men: Dark Phoenix

Trots att filmens premiär sköts upp och försenades flera gånger så fick den efterlängtade Dark Phoenix äntligen premiär under 2019. Historien kretsar kring Jean Grey och en solstorm som gör att hon tappar greppet om sina förmågor, vilket leder till att X-Men hotas att splittras. Mutanterna möter nu den största fienden hittills: en av sina egna.

TILL FILMEN

Hamilton

Hamilton är vad alla musikalälskare där ute längtat efter. Succén gick tidigare år från att vara en musikal på broadway till att även bli film vita duken. I rollerna ser vi bland annat Jonathan Groff och Renée Elise Goldsberry.

TILL FILMEN

Lejonkungen

När man frågar folk om vilken deras favorit är när det gäller animerat så svarar nog väldigt många Lejonkungen. Det är en film så gott som alla har sett minst ett par gånger under sin uppväxt och som man kan se hur många gånger som helst. Den har allt man kan önska sig: kärlek, död och fantastisk musik. Kultförklarad!

TILL FILMEN

Rogue One: A Star Wars Story

I en tid fylld av konflikter slår sig en grupp osannolika hjältar samman för att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan, Imperiets ultimata förstörelsevapen. Vanliga människor som har valt att utföra extraordinära saker sammanförs och genom detta blir de en del av någonting större än dem själva.

Black Panther

T’Challa återvänder till sitt hemland: det isolerade, högteknologiska afrikanska landet Wakanda för att bli dess kung. Men när en gammal fiende dyker upp måste T’Challa, både som kung och Black Panther visa sin styrka. Han dras in i en konflikt som hotar inte bara Wakandas öde, utan hela världen. Filmen vann hela tre Oscarstatyetter, bland i kategorin ”Bästa film”, vilket innebär att det är den första superhjältefilmen som vinner en Oscar i den kategorin.

TILL FILMEN

Avatar

Den fd. marinsoldaten Jake Sully blir sänd på ett unikt uppdrag till planeten Pandora för att infiltrera urbefolkningen. Genom avancerad teknik så blir han en avatar – hans hjärna och medvetande överförs till en utomjordisk kropp. Jake ställs därefter inför ett dilemma – han måste välja mellan att följa order, som innebär död och förstörelse eller att rädda den värld som snabbt blivit hans hem.

TILL FILMEN

För att se Disney+ hela utbud kan ni kika i vår streamingguide här.