10 bästa serierna på HBO Nordic

Att HBO Nordic har många högkvalitativa serier att se råder det inga tvivel om. Däremot är det inte alltid det lättaste att veta hur man ska hitta guldkornen. Vi har valt ut tio av våra favoritserier att streama just nu, där det bjuds på både nytt och gammalt, där det genremässigt spänner från allt mellan finstämt ungdomsdrama till maffiabossar.

Euphoria

Euphoria följer en grupp av gymnasieelever som försöker navigera genom livet och alla dess hinder. Ungdomar som strävar efter att hitta sånt som gör livet meningsfullt. Kortfattat så blir det en mix av allt från sex, vänskap, droger och sociala medier. En smärtsam men sinnrik generationsskildring. I slutet av 2020 kom också två specialavsnitt som går att streama här.

TILL SERIEN

Succession

Succession kretsar kring den den åldrande, rika mediemogulen som på ålderns höst börjar leta efter en efterträdare inom sitt stora företag. Och fokuset riktas mot människorna närmast honom, det vill säga hans hans fyra barn. En serie fullmatad med maktspel, politik och defekta familjeband.

TILL SERIEN

Billions

I Billions kastas vi in i kampen mellan två av New Yorks giganter – i ena ringhörnan har vi den skoningslösa åklagaren Chuck Rhoades (Paul Giamatti), och i andra ringhörnan har vi hedgefond-kungen Bobby Axelrod (Damian Lewis). Båda tävlar om att vinna över den andra och bli stadens kung. Senare i år har den sjätte säsongen premiär på HBO Nordic, men fram tills dess kan ni streama serien här.

TILL SERIEN

The Wire

En gammal goding som aldrig blir för gammal. Denna kritikerrosade serie anses vara en av de bästa serierna som någonsin gjorts och det kan vi hålla med om. Serien ger oss en skildring av kampen mellan polisen och knarklangande gäng i Baltimores västra delar.

TILL SERIEN

Sopranos

Tony Soprano är maffiaboss i New Jersey, men också familjefar. Den balansen är inte alltid helt lätt att hålla. Hans leverne leder till att han får psykiska problem i form av panikångestattacker, så det tar hårt på hans ego när han tvingas söka psykologisk hjälp för sina problem.

TILL SERIEN

Big Little Lies

I den hyllade dramaserien Big Little Lies får vi följa tre stycken småbarnsmödrar i det rika Monterey i Kalifornien. Tre till ytan perfekta liv som sakta men säkert spårar ur och leder till en ofattbar katastrof. I rollerna hittar vi bland annat svenska Alexander Skarsgård, Reese Witherspoon och Laura Dern.

TILL SERIEN

True Detective

I första säsongen av kriminalaren True Detective hittas en ung kvinna mördad i Louisiana. Mordet verkar ha någon form av religiösa förtecken och vissa rituella inslag. Två poliskommissarier får i uppdrag att hitta mördaren, men det ska visa sig vara lättare sagt än gjort. I rollerna ser vi både Woody Harrelson och Matthew McConaughey.

TILL SERIEN

The Handmaid’s Tale

Serien har utgångspunkt i den totalitära och fiktiva staten Gilead, där de få fertila kvinnor som finns kvar tvingas in ett modernt slaveri och förtryck. Vi får se huvudkaraktären Offred göra allt för att hennes barn ska bli befriade från sina förtryckare och lyckas ta sig bort från det dystopiska samhälle hon lever i. Den 29 april är det dags för en ny säsong, vilket vi skriver mer om här.

TILL SERIEN

The Undoing

The Undoing följer Grace och Jonathan Fraser (Nicole Kidman och Hugh Grant) som lever det perfekta livet tillsammans med sin son (Noah Jupe) på Manhattan. Men en natt sker ett dödsfall och en rad fruktansvärda avslöjanden kommer upp till ytan, vilket förändrar deras liv för alltid. Serien blev en av årets stora snackisar, så den är helt klart värd en chans om man inte hunnit se den än.

TILL SERIEN

The Night of

Den pakistansk-amerikanska studenten ”Naz” bor med sina föräldrar i Queens i New York. En kväll ska han låna sin pappas taxi och åka till en fest, och kvällen som börjar som en perfekt kväll slutar med att han hamnar i arresten anklagad för mord. Han har inget minne av vad som har hänt, men tvivlet gror inom honom. Så frågan kvarstår – är han skyldig?

TILL SERIEN

Vill ni botanisera i HBO Nordics utbud hittar ni allt i vår guide här.