9 feel good-filmer du inte vill missa

Dåligt väder, dumpad, ensam, stressad på jobbet eller kanske har man bara en allmänt dålig dag. Det finns tusen situationer då den bästa medicinen är att kolla på en riktigt bra feel good-film. Bara för att ni ska slippa leta efter guldkornen så har vi samlat ett par av våra favoriter när det gäller feel good.

Amelie från Montmartre

Amelie är en ung kvinna som bor i Paris. Hon är, milt sagt, en annorlunda person: ensam och ganska blyg men med ett rikt inre liv. En dag hittar hon ett undangömt gammalt skrin fyllt av små prylar som en gång tillhört ett barn. Hon bestämmer sig för att leta efter ägaren till skrinet för att återlämna de bortglömda barndomsminnena.

SE DEN HÄR

Billy Elliot

I norra England bor en ensamstående, kolgruvearbetande pappa med sin son Billy Elliot. När den 11-åriga Billy en dag upptäcker balett när han egentligen ska på boxningsträning, så förändras allt. Till en början håller han sin nya passion hemlig för sin pappa, men när Billys talang för balett uppmärksammas från andra håll så kan han inte längre dölja det.

SE DEN HÄR

En oväntad vänskap

En oväntad vänskap följer vi Driss, förortskillen med en strulig uppväxt som kommer ut från fängelset. Han letar efter jobb och blir till slut anställd som personlig assistent till den förlamade Philippe – en välbärgad, bitter herre. På förhand verkar duon inte ha mycket gemensamt överhuvudtaget, men Driss har en livsglädje som smittar av sig på Philippe.

SE DEN HÄR

Du gör mig galen!

Vi får följa den bipolära Pat (Bradley Cooper) som nyss kommit ut från en 8 månader lång period på mentalsjukhus. Han träffar av en slump Tiffany (Jennifer Lawrence) som precis blivit änka, även hon med sina psykiska problem. En fantastisk och hjärtevärmande film som lyckas att porträttera psykiska besvär på ett mjukt och underhållande sätt.

SE DEN HÄR

Slumdog Millionare

Genom flashbacks får vi se den indiske killen Jamals livshistoria medan han är med i en mycket rafflande omgång av Vem vill bli miljonär? i indisk tv. Det visar sig att en rad slumpartade händelser i livet ska leda till oanat mycket uppmärksamhet.

SE DEN HÄR

Little Miss Sunshine

En defekt familj, där den glasögonprydde och speciella flickan Olive drömmer om att ställa upp i en skönhetstävling. När chansen dyker upp så ställer hennes skeva familj upp och bestämmer sig för att bila tvärs över USA för sin dotters skull. Det här är feel good som känns hela vägen in i hjärtat.

SE DEN HÄR

Almost Famous

Det är 1973 och den 15-åriga William (Patrick Fugit) är, precis som många andra vid den tiden, besatt av den nya rockmusiken. Allting förändras när musiktidningen Rolling Stones ber honom att skriva en artikel för tidningen, vilket leder till att han också åker på turné med det blivande storbandet Stillwater.

SE DEN HÄR

The Secret Life of Walter Mitty

I den här varma komedin får vi följa den dagdrömmande Walter Mitty, som spelas av Ben Stiller. En man med ett rikt inre liv som en dag bestämmer sig för att förverkliga sina drömmar. När han riskerar att förlora sitt jobb ger han sig ut på en resa tvärs över världen. En inspirerande film som passar perfekt när man är lite nere och där filmmusiken, som är skriven av svenska José González, höjer stämningen ytterligare.

SE DEN HÄR

Hunt for the Wilderpeople

Storstadspojken Ricky får en nystart hos en fosterfamilj på den nyzeeländska landsbygden. Men när en tragedi nästan tvingar Ricky att flytta till ett annat hem, ger han sig ut i vildmarken tillsammans med sin fosterfarbror. På flykt från ungdomsvård och polis så gör den udda duon allt för att hålla sig undan långt ute i den nyzeeländska naturen.

SE DEN HÄR

Letar du efter något annat så hittar du det mesta i streamingväg i vår guide här.