10 filmer du måste se om du gillar Stranger Things

Även om den nya säsongen av Stranger Things släpptes för bara några dagar sedan, så finns det säkert många där ute som redan hunnit kollat alla avsnitt redan. Det är förmodligen också många som inte kan få nog och gärna ser mer. Men för att släcka er Stranger Things-abstinens, så kommer här en topplista med filmer fyllda av småstadsskräck, härliga synthljud och ungdomar med övernaturliga förmågor.

Midnight Special

Den här berättelsen kretsar kring den unga pojken Alton. Han besitter nämligen speciella förmågor, vilket leder till att han och hans pappa tvingas fly för att undkomma regeringen som gör allt för att få tag på honom.

TILL FILMEN

Chronicle

En trio vanliga tonåringar får plötsligt superkrafter och förmågor att göra övernaturliga saker. Till en början verkar det som en harmlös grej, men när en av killarna tappar omdömet och använder sina krafter för att skada andra så spårar det snabbt ur.

TILL FILMEN

Närkontakt av tredje graden

När den lilla staden läggs i mörker och ovanliga ljusfenomen börjar dyka upp så skickas elektrikern Roy Neary ut för att undersöka saken. En oförklarlig melodislinga fastnar i hans medvetande, omöjlig att få ur huvudet. Kommer han kunna komma fram till vem – eller vad – som orsakar detta?

TILL FILMEN

Poltergeist

Familjen Freelings dotter blir kidnappad av andar från andra sidan. Föräldrarna visar att de är beredda att gå igenom himmel och helvete för att få tillbaka sitt förlorade barn. För att få hjälp så tar de kontakt med en paranormal undersökare.

TILL FILMEN

Super 8

Det är sommaren 1979 och ett par vänner är mitt uppe i en inspelning av en super 8-film, när de blir vittnen till en fatal tågolycka. Kort efter olyckan börjar underliga saker hända i det lilla samhället: militären drar in i stan, alla hundar försvinner oförklarligt, människor likaså. Det visar sig ligga en mystisk och fasansfull hemlighet, långt värre än vad man kunnat ana.

TILL FILMEN

Cloverfield

Ett kompisgäng befinner sig på Manhattan för att fira sin kompis som snart flyttar till Japan. Festligheterna avbryts plötsligt när hela byggnaden skakar. Det visar sig att staden håller på att ödeläggas av något okänt och monstruöst. Vi får följa katastrofen och vännernas kamp för överlevnad genom en skakig handkamera.

TILL FILMEN

The Thing

12 forskare befinner sig på en avsides belägen forskningsstation på Antarktis. När de en dag upptäcker en 100 000 år gammal rymdvarelse nedfrusen i isen så förändras snabbt allting till en mardröm.

TILL FILMEN

Silent Hill

När Roses dotter Sharon blir sjuk i en obotlig sjukdom bestämmer hon sig för att ta henne till orten Silen Hill – ett ortnamn som dottern ständigt upprepar i sömnen av någon oförklarlig anledning. Men det visar sig vara ett misstag. Dottern försvinner snabbt och därefter får vi följa en moders desperata kamp för att hitta sin försvunna, sjuka dotter i ett, minst sagt, mystiskt och fientligt landskap.

TILL FILMEN

E.T. The Extra-Terrestrial

En vilsen utomjording, tre miljoner ljusår hemifrån, blir upphittad av en tioårig pojke som tar med honom hem. Båda deras liv förändras i grunden och deras relation mynnar ut i ett odödligt äventyr med villkorslös vänskap i centrum.

TILL FILMEN

Ghostbusters

En trio män bestämmer sig för att bilda ”Ghostbusters”. En firma som specialiserar sig på att förgöra övernaturliga väsen och andar. När kvinnan Dana Barret inser att hennes eget kylskåp är en portal till andra sidan, så kopplas Ghostbusters in för att hjälpa till.

TILL FILMEN