Bultande hjärtan – 10 kärleksfilmer att streama

Kärleken. Oavsett hur man definierar den, så har vi alla en relation till kärleken på något sätt. För vissa är den ett brustet hjärta, för andra en sommarförälskelse och för en tredje kan det vara ett 50 år långt äktenskap. Många kan säkert hålla med om att den är livsviktig för ens välmående hur som helst – det tycker i alla fall vi på tv.nu. Och ibland kan man behöva sätta sig ner och kolla på en romantisk film och bara må bra och och dras med i känslan. Därför får ni nu våra favoriter när det gäller romantik – filmer som ni kan streama när ni vill!

Rebecca

Förra året hade nytolkningen av Alfred Hitchkocks klassiska drama Rebecca premiär. När den unga kvinnan gifter sig med den förmögna änkemannen Maxim de Winter flyttar hon snart in på hans stora egendom. Men hon inser att skorna från den förra hustrun Rebecca, som dog under mystiska omständigheter, är stora att fylla. Många runtomkring, framför allt den otrevliga hushållerskan fru Danvers, verkar mer eller mindre besatta av Rebecca och minnet av henne.

TILL FILMEN

Brokeback Mountain

I det här kritikerrosade dramat följer vi rancharbetaren Ennis och Cowboyen Jack Twist, som möts sommaren ’63. De två männen (spelade av Heath Ledger och Jake Gyllenhall) knyter starka, livslånga band som utsätts för svåra prövningar och hinder på grund av deras relation.

TILL FILMEN

A Star is Born

Den etablerade countryartisten Jackson Maine (Bradley Cooper) är framgångsrik men både tungsint och har problem med alkoholen. Men hans liv tar en ljus vändning när han ser Ally (Lady Gaga) uppträda på en bar. Han tar sig an den lovande sångerskan och snart spirar känslorna. Denna nya version av klassikern A Star Is Born, som filmats två gånger tidigare 1954 och 1976, nominerades till åtta Oscar och vann för hitlåten Shallow.

TILL FILMEN

Garden State

I Zach Braffs indiepärla från 2004 får vi se honom själv i huvudrollen som en medioker skådis som käkar piller och mår dåligt. När hans mamma dör så återvänder han till sin barndomsstad för att närvara på begravningen. Han träffar då den väldigt udda och intressanta tjejen Sam, som förändrar hans liv radikalt.

TILL FILMEN

Notting Hill

Romantikens romantik-film #1. En riktig klassiker. Vi får följa William Thacker (Hugh Grant) som äger en bokhandel i Notting Hill, London. En dag kliver den världskända filmstjärnan Anna Scott (Julia Roberts) in i hans bokhandel, och efter det blir ingenting sig likt.

TILL FILMEN

The Notebook

Okej, om Notting Hill var romantikfilm #1, så är The Notebook garanterat nummer 2 på den listan. Vi får följa med i historien om ett ungt, förälskat par under 1940-talet, som återförenats efter år från varandra under andra världskriget. Men att föras samman igen efter tid ifrån varandra och två så olika liv är inte det lättaste.

TILL FILMEN

La La Land

När La La Land kom 2016 så blev det en totalsuccé – den kammade den hem en handfull priser på Oscarsgalan och hyllades världen över. Emma Stone och Ryan Gosling möts här i en musikalisk kärlekshistoria, där jazzpianisten Sebastian faller för skådisen Emma, som båda kämpar med sina karriärer.

TILL FILMEN

500 days of summer

Den här historien bryter det där romantiska mönstret en aning. Vi får följa med i den 500 dagar långa relationen mellan Summer (Zooey Deschanel) och Tom (Joseph Gordon-Levitt). Utan att spoila för mycket så är den, trots sitt lite annorlunda upplägg, väldigt fin och kan få dina gråaste dagar att skina.

TILL FILMEN

Pretty Woman

I en av 90-talets stora succéer ser vi den framgångsrika och ensamma affärsmannen Edward, som anlitar en gatflicka att uppträda och låtsas vara hans flickvän under en veckas affärsmöten i Beverly Hills.

TILL FILMEN

Titanic

En film som de flesta förmodligen redan sett, men som också kan ses hur många gånger som helst. Titanic – historien om den katastrof då det osänkbara skeppet sjönk i Nordatlanten och drygt 1500 personer gick bort. Men det döljer sig så mycket mer i den här berättelsen än så. Vi får se hur den fattiga, unga mannen Jack möter överklasskvinnan Rose och en obrytbar kärlek uppstår.

TILL FILMEN

Många känner säkert igen Stephen Hawking – en av vår tids mest kända vetenskapsmän. I The Theory of Everything får vi se hur det gick till när han som 21-åring fick reda på att han har en obotlig sjukdom som kommer attackera hans motoriska funktioner och att han bara har två år kvar att leva.

TILL FILMEN

Letar du efter något annat att streama? Använd vår guide för att hitta rätt.