10 skräckfilmer att streama under sena sommarkvällar

Att sitta uppe sent en sommarkväll efter solen gått ned och streama en pulshöjande skräckfilm har väl alla gjort någon gång. Eller kanske inte? Man borde definitivt göra det om inte annat. Det finns ett brett utbud av både serier och filmer i genren förstås, men i den här listan har vi valt att fokusera på filmerna.

The Babadook

Den ensamstående mamman tvingas försörja sin sexåriga son ensam efter att pappan gick bort i en våldsam bilkrasch. När sonens beteende blir allt konstigare med utbrott, insomnia och fantasier om ett monster i huset så blir mamman orolig. Men det dröjer inte länge förrän hon inser att det finns ondskefulla krafter i huset.

TILL FILMEN

Paranormal Activity

I sann Blairwitch project-anda så får vi följa Katie och Micah som nyligen flyttat in ett hus. När paret misstänker att det är hemsökt så installerar de övervakningskameror i huset, just för att kunna bevisa att saker händer när de sover. En klassisk indie-succé som fått flera uppföljare, som du kan hitta att streama här.

TILL FILMEN

Creep

I found footage-skräckisen Creep från 2014 följer vi en filmare som är  i behov av pengar, som till följd av det tackar ja till ett jobb i en avlägsen stad uppe i bergen, men snart står det klart att kunden har oroväckande planer.

Skeleton Key

Den unga kvinnan Caroline Ellis säger upp sig från sitt jobb som sjuksköterska på ett sjukhus inne i stan. Istället tar hon ett jobb som vårdare hemma hos ett gammalt par, i ett gigantiskt hus, mitt ute i Louisianas träskmarker. Väl där så börjar hon snabbt misstänka att något inte står rätt till i det gamla huset.

TILL FILMEN

Poltergeist

I den här kultskräckisen regisserad av Steven Spielberg får vi följa en familj som börjar kommunicera med andar genom sin TV-apparat. Till en början verkar andarna vänliga, men allt förändras när dottern plötsligt försvinner. Paranormala undersökare kopplas in för att hjälpa till, och det visar sig att det är mörka och ofattbara krafter de har att göra med.

TILL FILMEN

Sinister

Ellison livnär sig på att skriva romaner baserade på verkliga brott. För att leva upp till sin senaste succé söker han en riktigt bloddrypande historia och flyttar in i ett hus där en familj på fyra personer hängts.

TILL FILMEN

Hereditary

När familjen Grahams överhuvud Ellen dör upptäcker dottern Annie och hennes familj några kryptiska och skrämmande hemligheter om sin släkt. Ju mer familjen får reda på, desto mer blir de förvissade om att något ondskefullt är på väg att hända.

TILL FILMEN

The Others

I den här hyllade skräckfilmen från 2001 får vi se Nicole Kidman uppleva övernaturliga och oförklarliga händelser i rollen som Grace. En tvåbarnsmamma som bor på den ödsliga ön Jersey, där hon  förgäves väntar på att hennes make skall komma hem från kriget. Hon har ensam fostrat sina två barn i den viktorianska herrgård hon trott är den enda säkra platsen. De är dock inte säkra längre.

TILL FILMEN

Låt den rätte komma in

Det är 80-tal och i Stockholmsförorten Blackeberg bor Oskar: en mobbad, ensam 12-åring som fantiserar om hämnd på sina mobbare. När den unga flickan Eli flyttar in i samma hus så förändras allt. Eli är både speciell och ensam även hon, så det unga paret får snabbt kontakt och förenas i deras utanförskap. Sedan skakas Blackeberg av ett par bestialiska mord, och man inser snabbt vem som ligger bakom det, men det tar tid för Oskar att komma fram till sanningen.

TILL FILMEN

The Conjuring

Ed och Lorraine Warren är världens främsta utredare av övernaturliga krafter, vilket också innebär att paret har sett både det ena och det andra. Men när de kallas in för att hjälpa en familj som plågas av mörka krafter så möts dem av demoniska krafter som ingen förut sett.

TILL FILMEN

Glöm inte att titta in i vår premiärkalender –  där samlar vi alla kommande streamingnyheter närmsta månaderna. Dessutom finns det som alltid en bra guide för dig som letar efter något annat i streamingväg.