10 kultförklarade skräckfilmer att streama

Adrenalin, hög puls, handsvett. Reaktioner i kroppen som de flesta förknippar med jobbiga eller stressiga situationer. Ändå finns det något härligt och uppfriskande i att få upp pulsen och vara livrädd ibland. Medan vissa går på nöjesfält och åker obehagliga åkattraktioner, så klättrar andra i berg utan rep eller kastar sig ut från flygplan med en fallskärm på ryggen. Men för er som vill sitta hemma i lugn och ro och ändå känna den där kicken ändå så kommer här ett gäng skräckfilmer som du kan streama när du vill som garanterat ger dig puls.

Psycho

En kultförklarad Hitchcock-rulle sitter aldrig fel. I Psycho så får vi se hur sekreteraren Marion Crane tröttnar på sitt monotona, gråa liv och hur hon stjäl företagets kassa och flyr för att möta sin älskare. På vägen dit så tar hon in på ett ödsligt motell där hon träffar den trevliga ägaren Norman Bates.

Poltergeist

I den här kultskräckisen regisserad av Steven Spielberg får vi följa en familj som börjar kommunicera med andar genom sin TV-apparat. Till en början verkar andarna vänliga, men allt förändras när dottern plötsligt försvinner. Paranormala undersökare kopplas in för att hjälpa till, och det visar sig att det är mörka och ofattbara krafter de har att göra med.

The Babadook

Den ensamstående mamman tvingas försörja sin sexåriga son ensam efter att pappan gick bort i en våldsam bilkrasch. När sonens beteende blir allt konstigare: utbrott, insomnia och fantasier om ett monster i huset så blir mamman orolig. Men det dröjer inte länge förrän hon inser att det finns ondskefulla krafter i huset.

Rosemary’s Baby

Ska man se någon gammal skräckfilm så är det den här. Vi får följa ett ungt par som flyttar in i ett gammalt hyreshus i New York – ett hus som tidigare inhyste djävulsdyrkare. När Rosemary blir gravid så börjar hon drömma konstiga drömmar och hennes grannar verkar allt för vänliga och omsorgsfulla.

The Shining

Jack Torrance är en nykter alkoholist som vill komma bort ett tag för att ha tid för att skriva sin bok. Han väljer att ta ett jobb som vaktmästare på det avlägsna och isolerade hotellet Overlook över vintersäsongen. Med sig har han både fru och sin son Danny – som också har en speciell förmåga att kunna se syner och händelser från det förflutna. Det visar sig att det är något..annorlunda med rum 237. Men vad? Du kan se The Shining när du vill på Netflix.

Exorcisten

I den här skräckklassikern baserad på William Peter Blattys roman så tar vi avstamp i ett lugnt storstadsområde. I ett elegant hem drabbas en ung flicka av en oförklarlig och mystisk åkomma. Varken läkare eller själsläkare förstår vad som händer. Mamman, som också är en stor filmstjärna, ber i ren desperation en katolsk präst om hjälp.

The Ring

Det finns en videofilm du dör av, sägs det. En vecka efter att du sett den så går du en ond, bråd död till mötes. Journalisten Reiko är högst skeptisk till ryktet, men väljer att gräva i historien när hennes kusin oförklarligt och plötsligt går bort.

Paranormal Activity

I sann Blairwitch project-anda så får vi följa Katie och Micah som nyligen flyttat in ett hus. När paret misstänker att det är hemsökt så installerar de övervakningskameror i huset, just för att kunna bevisa att saker händer när de sover. En klassisk indie-succé som fått flera uppföljare.

Terror på Elm Street

Nancy har börjat drömma fruktansvärda mardrömmar. I drömmen så jagas hon av en brännskadad mördare. Det visar sig att flera av hennes vänner upplever samma hemska mardröm – och det dröjer inte länge förrän flera av vännerna också mördas. När polisen står handfallen så bestämmer sig Nancy för att ta saken i egna händer.

The Thing

12 forskare befinner sig på en avsides belägen forskningsstation på Antarktis. När de en dag upptäcker en 100 000 år gammal rymdvarelse nedfrusen i isen så förändras snabbt allting till en mardröm. Ni kan se The Thing på Netflix när ni vill!

 

Har du någon skräckfavorit som saknas i listan? Tveka inte att tipsa oss och andra läsare i kommentarsfältet!