14 skräckfilmer att streama

Även om sommaren är här och solen tränger sig in i slott och koja, så finns det alltid tid för lite mörker och lite skräckfilm. Det tycker i alla fall vi på tv.nu. Därför har vi slängt ihop en lista med ett gäng bra skräckfilmer som ni kan streama när ni vill via vår streamingguide.

The Amityville Horror

Familjen Lutz köper huset i sina drömmar: en stor, fin kåk i kolonialstil på Long Island utanför New York. Vad dem inte känner till är att en hel familj blev brutalt mördade i huset bara något år tidigare. Det tar inte lång tid förrän konstiga, oförklarliga saker börjar hända och deras dröm förvandlas till den mörkaste mardrömmen man kan tänka sig.

Jurtjyrkogården

Även här hittar vi en familj som är övertygade om att flytten till det nya huset kommer innebära en nystart i livet och ett kliv rakt in i sina drömmar. De känner däremot inte till att de precis flyttat in bredvid en plats byggd av barns krossade drömmar. En bit mark som döljer en indiansk begravningsplats. Deras liv tar snabbt en chockartad vändning.

Det

Flera barn försvinner plötsligt spårlöst i den lilla amerikanska staden Derry. Då bestämmer sig ett gäng barn för att ta saken i egna händer och undersöka vad som kan ha hänt deras vänner. Gruppen tvingas då möta sina inre demoner och den onda clownen Pennywise (som spelas av svensken Bill Skarsgård).

Poltergeist

I den här kultskräckisen regisserad av Steven Spielberg får vi följa en familj som börjar kommunicera med andar genom sin TV-apparat. Till en början verkar andarna vänliga, men allt förändras när dottern plötsligt försvinner. Paranormala undersökare kopplas in för att hjälpa till, och det visar sig att det är mörka och ofattbara krafter de har att göra med.

The Babadook

Den ensamstående mamman tvingas försörja sin sexåriga son ensam efter att pappan gick bort i en våldsam bilkrasch. När sonens beteende blir allt konstigare: utbrott, insomnia och fantasier om ett monster i huset så blir mamman orolig. Men det dröjer inte länge förrän hon inser att det finns ondskefulla krafter i huset.

Skeleton Key

Den unga kvinnan Caroline Ellis säger upp sig från sitt jobb som sjuksköterska på ett sjukhus inne i stan. Istället tar hon ett jobb som vårdare hemma hos ett gammalt par, i ett gigantiskt hus, mitt ute i Louisianas träskmarker. Väl där så börjar hon snabbt misstänka att något inte står rätt till i det gamla huset.

Rosemary’s Baby

Ska man se någon gammal skräckfilm så är det den här. Vi får följa ett ungt par som flyttar in i ett gammalt hyreshus i New York – ett hus som tidigare inhyste djävulsdyrkare. När Rosemary blir gravid så börjar hon drömma konstiga drömmar och hennes grannar verkar allt för vänliga och omsorgsfulla.

The Shining

Jack Torrance är en nykter alkoholist som vill komma bort ett tag för att ha tid för att skriva sin bok. Han väljer att ta ett jobb som vaktmästare på det avlägsna och isolerade hotellet Overlook över vintersäsongen. Med sig har han både fru och sin son Danny – som också har en speciell förmåga att kunna se syner och händelser från det förflutna. Det visar sig att det är något..annorlunda med rum 237. Men vad?

Exorcisten

I den här skräckklassikern baserad på William Peter Blattys roman så tar vi avstamp i ett lugnt storstadsområde. I ett elegant hem drabbas en ung flicka av en oförklarlig och mystisk åkomma. Varken läkare eller själsläkare förstår vad som händer. Mamman, som också är en stor filmstjärna, ber i ren desperation en katolsk präst om hjälp.

Orphan

Den föräldralösa nioåriga flickan Esthers fosterfamilj dör tragiskt i en brand och hon undkommer med nöd och näppe. Allting ljusnar när hon får komma till familjen Cole. Men sedan dör en klasskamrat efter ett fall från en klättställning, sedan hittas en nunna ihjälslagen i barndomshemmet. Då börjar de nya fosterföräldrarna tvivla på om alla dessa dödsfall verkligen bara kan ha varit en slump?

Paranormal Activity

I sann Blairwitch project-anda så får vi följa Katie och Micah som nyligen flyttat in ett hus. När paret misstänker att det är hemsökt så installerar de övervakningskameror i huset, just för att kunna bevisa att saker händer när de sover. En klassisk indie-succé som fått flera uppföljare.

Låt den rätte komma in

Det är 80-tal och i Stockholmsförorten Blackeberg bor Oskar; en mobbad, ensam 12-åring som fantiserar om hämnd på sina mobbare. När den unga flickan Eli flyttar in i samma hus så förändras allt. Eli är både speciell och ensam även hon, så det unga paret får snabbt kontakt och förenas i deras utanförskap. Sedan skakas Blackeberg av ett par bestialiska mord, och man inser snabbt vem som ligger bakom det, men det tar tid för Oskar att komma fram till sanningen.

The Conjuring

Ed och Lorraine Warren är världens främsta utredare av övernaturliga krafter, vilket också innebär att paret har sett både det ena och det andra. Men när de kallas in för att hjälpa en familj som plågas av mörka krafter så möts dem av demoniska krafter som ingen förut sett.

Get Out

Den unga, mörkhyade Chris ska träffa sin vita flickväns föräldrar ute på deras lantställe för första gången. Han tror till en början att föräldrarnas tillmötesgående och nervösa sätt mest verka vara ett resultat av att de inte vet hur de ska hantera dotterns mörkhyade pojkvän. Men snart upptäcker han flera saker som förvandlar helgen från ett stelt möte med föräldrarna till en fullkomlig mardröm.

Här hittar ni topplista över de populäraset skräckfilmerna att streama hos tv.nu just nu.