4 omtalade dokumentärer på SVT Play just nu

Regnet öser ned över Sverige och vad passar då bättre än en bra dokumentär? Här har vi samlat fyra stycken dokumentärer vi streamat på SVT Play senaste tiden och som varit omtalade under sommaren.

De utvalda barnen

I denna dokumentär hamnar Montessoriskolan i fokus. Filmaren Jasper Lake har alltid känt sig privilegierad som slapp gå i en vanlig skola. Han kände sig utvald. Speciell. Men när Jasper i 40-årsåldern börjar prata med sina gamla skolkamrater så tvingas han inse att hans positiva minnen kom på bekostnad av andra elevers trygghet.

TILL DOKUMENTÄREN

Utpekad

När skolans amerikanska fotbollsstjärna anklagas för att ha förgripit sig på ett barn vänds det lilla samhället i Texas upp och ner. En kontroversiell dom skapar stora slitningar mellan invånarna samtidigt som alla frågar sig vad som egentligen har hänt.

TILL DOKUMENTÄREN

Utøya – Aldrig glömma, aldrig tiga

Efter terrordådet på Utøya så var Carina Bergfeldt en av de första journalisterna på plats. I två dagar bodde hon med överlevare och anhöriga som letade efter sina saknade. Nu, 10 år senare, återvänder hon till platsen för att se vad som hänt och för att träffa människorna igen.

TILL DOKUMENTÄREN

Amazons värld

Jeff Bezos har med näthandeln Amazon skapat ett imperium som gjort honom till en av världens rikaste och mäktigaste personer. Hans inflytande sträcker sig över allt från global handel och kultur till framtidens tekniska utveckling. Nu börjar allt fler ifrågasätta hans och Amazons dominans.
Letar du efter nåt annat? I vår guide hittar du tusentals andra titlar att streama, både på SVT Play men också andra streamingplattformar.