5 bästa streamingpremiärerna i december

Julgranar, adventsljus och familjer som samlas. December innebär för många julfirande och traditioner. Men vad ni än gör – glöm inte bort att titta på serier. Det bjuds på en hel del efterlängtade premiärer den här månad och vi har valt ut våra fem favoriter.

The Book of Boba Fett

Disneys Star Wars-serie The Mandalorian, som utspelar sig fem år efter Jedins återkomst, är möjligtvis en av de mest omtalade serierna senaste åren. Första och andra säsongen nådde stor framgång och många tittare hoppades på en tredje säsong skulle dyka upp snabbt. Men Disney+ verkar ha andra planer. För den 29 december får vi istället se en annan prisjägare hamna i blickfånget på Disney+ –  nämligen Boba Fett. Kanske en av årets mest efterlängtade seriepremiärer?

TILL SERIEN

Emily in Paris

Att det skiljer sig en del kulturellt sett mellan USA och Frankrike är ingen hemlighet. I komediserien Emily in Paris, där vi följer en amerikansk kvinna som flyttar till Paris, spelar producenten Darren Stars (Sex and the CityBeverly Hills m.fl.) en hel del på de stora olikheterna. Serien gjorde stor succé under sin första säsong och återvände den 22 december med nya avsnitt. Ni hittar serien här nedanför.

TILL SERIEN

The Witcher

The Witcher gjorde stor succé när den hade premiär i slutet av 2019. Trots att filmkritiker världen över sågade The Witcher så visade sig publiken tvärtom älska Netflix tv-adaption av den populära bokserien. Så pass mycket att den slog tittarrekord på streamingplattformen med 76 miljoner tittare den första månaden. Den 17 december återvände monsterjägaren Geralt of Rivia i helt nya avsnitt som ni hittar här.

TILL SERIEN

Cobra Kai

Cobra Kai är en nostalgisk tripp till det ljuva 80-talet som passar perfekt när du vill se något lättsamt. Baserad på kultfilmerna Karate Kid, får vi återigen se både William Zabka och Ralph Macchio dyka upp igen i vuxen ålder. De två ärkerivalerna är visserligen vuxna nu, men rivaliteten sitter fortfarande i. Den fjärde säsongen har premiär på årets sista dag, dvs. 31 december.

TILL SERIEN

The Silent Sea

Det går bra för Sydkorea och deras seriesatsningar just nu. Inte nog med den ofattbart stora framgången med Squid Game tidigare i år. Nu har även The Silent Sea, som hade premiär på julafton, börjat toppa Netflix topplistor världen över. Historien utspelar sig i en närstående framtid, där jordens vattenresurser är små och svälten drar över jorden. En liten grupp astronauter skickas till en bas på månen för att hämta hem en okänd substans som sägs kunna rädda mänskligheten. Men när de kommer fram inser gruppen snabbt att det är någonting som inte stämmer.

TILL SERIEN