6 favoriter att streama på SVT Play just nu

Upplever du att utbudet på streamingfronten nästan är för stort? Att film- eller seriekvällarna spenderas med att scrolla runt i all evighet? Då är du säkerligen inte ensam. Vi vill förstås hjälpa er så gott det går. Den här gången har vi valt att fokusera lite extra på SVT Play och lista våra favoriter där just nu. Det blir allt från sport till musik till kungaskandaler!

Sportens årskrönika 2021

Dags att knyta ihop idrottsåret 2021. Ett år som pandemin satte en underlig prägel på. Först var det publikfritt utomhus på diverse skidmästerskap, sedan åtminstone halvöppet under EM i fotboll, varpå OS i Japan körde utan åskådare. Mitt i alltihop tog Sverige tre OS-guld också. Ni hittar Sportens årskörnika på knappen här nedanför.

Stjärnorna på slottet

Stjärnorna på slottet har blivit ett givet inslag på SVT och nyligen var det premiär för den 16:e säsongen. Gästerna i år är komikern och skådespelaren Per Andersson, ståupp-komikern Marika Carlsson, skådespelaren Grynet Molvig, journalisten och författaren David Lagercrantz och artisten Carola Häggkvist Mötesplatsen i år är Bäckaskog slott i nordöstra Skåne, där stjärnorna bjuder på stora känslor, mycket skratt och god mat under en vecka.

TILL PROGRAMMET

a-ha: The Movie

Historien om hur tre unga män följde den omöjliga drömmen om att bli norska popstjärnor. När Take On Me nådde nummer 1 på Billboard i USA 1985 gick drömmen i uppfyllelse. Eller gjorde den? Detta är en historia om stora ambitioner, bra musik, trasig vänskap – och kanske förlåtelse.

Parasit

Det sydkoreanska psykologiska dramat Parasit handlar om Ki-Woo och hans arbetslösa familj som inte har några pengar. De ljuger för att lura till sig jobb hemma hos den extremt rika familjen Park. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är helt utom kontroll. Parasit blev den stora vinnaren på Oscarsgalan förra året med 6 nomineringar varav 4 ledde till en Oscarsstatyett.

TILL FILMEN

En kunglig affär

En av vinterns mest omtalade premiärer heter En kunglig affär. Baserad på verkliga händelser berättas historien om den hemliga relationen mellan källarmästaren Kurt Haijby och Sveriges kung Gustaf V. Bubblan spricker när Haijbys hustru begär skilsmässa och som orsak anger sin makes otrohet – med Sveriges kung. SVT:s storsatsning kan streamas här nedanför.

TILL SERIEN

The Revenant

Under en expedition i den amerikanska vildmarken attackeras Hugh av en björn och lämnas att dö. I sin kamp för överlevnad blir han bedragen av sin vän. I jakt på upprättelse i den bittra vintern drivs han av ren vilja och kärlek till sin familj. The Revenant var nominerad i hela 12 kategorier under Oscarsgalan 2015 – och vann tre statyetter, bland annat vann Leonardo DiCaprio i kategorin Best Actor.