5 fotbollsdokumentärer du inte vill missa

Fotboll är inte enbart världens mest utövade sporter, det är även den populäraste sporten sett till hur många som följer och kollar på den. Så intresset är massivt, minst sagt. På tv.nu gillar vi också fotboll – förstås. Därför vill vi nu lista våra favoriter när det gäller fotbollsdokumentärer. Det blir en salig blandning av svenskt guldfirande till en världsstjärnas uppgång och fall.

All or Nothing: Tottenham Hotspurs

I den här nya dokumentären får vi följa det engelska storlaget Tottenham under föregående säsong. Som en fluga på väggen får tittaren inblick i dramat när lagets tränare Pochettino får sparken och ersätts av profilen José Mourinho, när flera av lagets stjärnor skadar sig och hur det blir en kamp för att möta de högt ställda förväntningarna efter Champions League-finalen året innan.

TILL DOKUMENTÄREN

Sunderland Til’ I Die

Det brittiska laget Sunderland spelade för bara några år sedan i Premier League, men åkte säsongen 16/17 ur högstaligan. I den här dokumentären är det tänkt att vi ska få följa med bakom kulisserna i deras väg tillbaka från andradivisionen till finrummet. Men saker och ting går inte alltid som planerat.

TILL DOKUMENTÄREN

Diego Maradona

Diego Maradona räknas som en av historiens allra bästa fotbollsspelare. Men att slå igenom i så ung ålder, med all press utifrån kan tära på en människa. Det här är dokumentären om ett människoöde som kantades av inte enbart framgång och rikedom, utan även om hans livs skuggdelar: drogmissbruket, kontakten med italienska maffian och otrohetsaffärerna.

TILL DOKUMENTÄREN

Närmare Svenska Mästarna – Djurgårdens IF

En gräsfläckig dokumentärserie i realtid om det legendariskt svåra uppdraget att försvara ett SM-guld. Vi följer de regerande mästarna under den unika säsongen 2020. En allsvensk säsong som liknar ingen annan.

All or Nothing: Manchester City

Med hjälp av exklusiva intervjuer med allt från stjärnspelare till klubbens personal så får vi en inblick i hur en av världens största klubbar sköts. Det här är dokumentären om Manchester City under deras rekordsäsong 17/18.

TILL DOKUMENTÄREN

Letar du efter något helt annat? I vår streamingguide hjälper vi dig att hitta rätt.