5 nya och bra serier att streama i helgen

Helgen är här. Äntligen! Nu är det dags för dig att krypa upp i soffan och unna dig ett par timmar högkvalitativ streaming. Vi har samlat fem serietips som vi gillar just nu. Det blir allt från svenskt 60-tal till Tokyos undre värld.

The Staircase

Den kända true crime-dokumentären The Staircase från 2005, kretsar kring deckarförfattaren Michael Peterson, vars fru mystiskt dog genom att ramla ned för en trappa – senare ska det visa sig att det inte är den första kvinnan som dör i hans närhet. Nu, 17 år senare, har historien blivit dramatiserad.

TILL SERIEN

Trevlig helg

I det lilla samhället Västerköping finns kassörskan Terese, ”Väktar-Åsa”, tvillingarna Gittan och Bittan och sjuksköterskorna Tim och Jeanette. Gemensamt för dem och alla andra fina invånare på orten är att de längtar till helgen. En roligt feel good-serie som passar när du bara vill koppla av för en stund!

TILL SERIEN

Tokyo Vice

I det här nya verklighetsbaserade dramat så får vi följa en ung amerikan som flyttar till Tokyo, där han satsar allt på att bli journalist på stan största tidning. När han hamnar på kriminalavdelningen så nosar han upp två olika dödsfall som verkar hänga ihop, vilket ska leda in honom på en mörk stig ner i Tokyos undre värld.

TILL SERIEN

Clark

I Netflix nyaste svenska satsning Clark så hamnar en av landets mest kända och ikoniska brottslingar i fokus. Precis som titeln skvallrar om är det förstås Clark Olofsson jag pratar om. Vi får följa hans livs resa, 60-talets Norrmalmstorgsdrama och ett amoraliskt rock ’n roll-liv. Det är sex lekfulla och fartfyllda avsnitt vi bjuds på, där regissören Jonas Åkerlund inte tillåter tittaren tappa fokus en sekund. Se den!

TILL SERIEN

Gift vid första ögonkastet

Tänk dig att inte få träffa den du ska gifta dig med förrän på altaret. Det är vad deltagarna i SVT:s omtalade realityserie utsätts för. Därefter väntar veckor av dejting, samtal och utflykter där relationen ska fördjupas och förhoppningsvis hålla för alltid. Mycket underhållande och stundtals väldigt jobbig tittning.

TILL PROGRAMMET