5 serier att se fram emot i augusti

Augusti är här och även om sommaren inte är över ännu så kommer vädret allt eftersom börja svikta. Vad gör man när det regnar eller är mulet? Kollar en ny bra serie förstås. Här är serierna vi ser fram emot allra mest i augusti månad.

The Sandman – 5 augusti

Baserad på Neil Gaimans romaner är det nu äntligen premiär för Netflix påkostade fantasyserie The Sandman – med en handling som är lite klurig att förklara i korta ordalag. Det är nog bäst att du kollar trailern! Premiär den 5 augusti.

A League of Their Own – 12 augusti

Den här historien utspelar sig under andra världskriget med baseboll i fokus. För när männen och de allra flesta basebollstjärnor skickats ut i krig så startas en liga för kvinnor för att undvika att sporten ska dö ut. 1992 fick vi se en långfilm med både Tom Hanks och Madonna i rollerna – nu är det alltså dags för serien att ha premiär på Prime video. Missa inte!

Five Days at Memorial – 12 augusti

I det känslosamma och verklighetsbaserade dramat Five Days at Memorial får vi följa händelseutvecklingen på ett sjukhus i New Orleans efter orkanen Katrinas framfart. Strömlöshet, stigande vatten och en tryckande hetta var några av hinderna som både anställda och patienter tvingades leva med under de dagar de var fast på sjukhuset.

House of the Dragon – 22 augusti

Den 22 augusti är det dags för en av årets mest efterlängtade serier. House of the Dragon är en s.k. prequel till den omåttligt populära Game of Thrones, vilket innebär att den utspelar sig före händelserna i originalserien. Mer specifikt 200 år tidigare, där tittaren får följa släkten Targaryens framfart.

See – 26 augusti

Dags för säsongspremiär som vi längtat efter: See. I en avlägsen framtid har människan förlorat sin syn. Man lever under relativt enkla förhållanden och lever från dag till dag, så gott det går. Jason Momoa spelar pappan till ett tvillingpar som föds med den mytomspunna förmågan att se, och han måste skydda sin stam mot en desperat drottning som vill göra allt för att inte förlora sin makt.