5 sevärda kriminalserier på SVT Play

Det finns få saker i livet som slår en riktigt bra kriminalserie. Spänning, drama och mysterium som i en ohelig treenighet. SVT Play erbjuder allt detta, dessutom helt gratis och med möjligheten att se serien precis när du vill. Vi har samlat några av våra favoriter när det kommer till kriminalare på SVT Play just nu.

Scott & Bailey

I den brittiska krimserien Scott & Bailey hittar vi ett kvinnligt radarpar som jobbar tillsammans på Manchesterpolisen. Trots att de personlighetsmässigt är olika så har jobbets tuffa situationer svetsat duon tätt samman. I huvudrollerna ser vi Lesley Sharp och Suranne Jones.

TILL SERIEN

En mördare bland oss

I ett litet skotskt samhälle brinner ett hus ned till grunden. En mamma och två barn omkommer och endast familjens far överlever. Det som till en början ser ut att vara en tragisk olycka förvandlas till något helt annat. Frågan är vad som egentligen hände den där olycksdrabbade natten?

TILL SERIEN

Manhunt

Manhunt är miniserien som är baserad på ett verkligt mordfall i London år 2004. Fallet tar sin början när man hittar liket efter den franska studenten Amélie Delagrange. Offret hittas med svåra skallskador och Sutton hittar snart likheter och kopplingar till andra mord. Men har han tillräckligt att gå på?

TILL SERIEN

Erkännandet

Även Erkännandet är en serie baserad på ett verkligt mordfall, denna gång från 2011. I fokus hittar vi mordutredaren Steve Fulcher som är beredd att offrar både sitt rykte och sin karriär för att få fast den skyldiga. Serien följer mordutredningen och offrens familjer och skildrar konflikten mellan vad som är moraliskt försvarbart och vad som är rätt i lagens mening.

TILL SERIEN

Tunna blå linjen

Tidigare i år hade SVT:s nya krimdrama Tunna blå linjen premiär och är så här långt kanske en av årets mest omtalade serier. Serien utspelar sig i Malmö och följer en grupp poliser i deras slitiga arbetsdagar, där det visar sig att det inte alltid är lätt att hålla isär privatliv och jobb. Serien ger en mörk men samtidigt nyanserad bild av polisyrket.

TILL SERIEN

I vår guide hittar du allt på SVT Play och andra streamingtjänster. Ta dig en titt här!