5 svenska komediserier att streama

Ett gott skratt förlänger livet, eller så gör det inte det. Vem vet? Vi på tv.nu tycker i alla fall man borde ha så roligt man kan, så länge man kan och så ofta man hinner. Därför har vi valt att lista ett gäng svenska komediserier som vi uppskattar lite extra oh som finns att streama just nu.

Sommaren med släkten

Sovmorgnar och långa lata dagar i solen. Inga förpliktelser med måsten och krav. God mat, vin och tid att umgås med de man älskar mest. Men det blir inte alltid som man tänkt, speciellt inte för Jens (Peter Magnusson) och Åsa (Rakel Wärmländer) vars sommarsemester i skärgården blir mer prövande än de trott.

TILL SERIEN

Drugdealer

SVT:s nya komediserie Drugdealer hade premiär så sent som 27 augusti, där vi får se komikern Jonathan Unge axla huvudrollen. Han spelar karaktären Linus som försöker revolutionera området med nya idéer för hur man kan optimera langandet med hjälp av bra kundbemötande, mångfaldsarbetare och tydliga rutiner. Alla avsnitt är inte ute än, men den är helt klart sevärd.

TILL SERIEN

Dips

Den flerfaldigt kristallennominerade komediserien Dips kretsar runt tre helt inkompetenta diplomater. Med Sveriges anseende på sina axlar försöker de hopplöst göra raketkarriär på landets finaste och hemligaste arbetsplats: Utrikesdepartementet. I rollerna ser vi Moa Lundqvist, Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl.

TILL SERIEN

Café Bärs

Det finns sex säsonger att streama av den klassiska komediserien Café Bärs, där fyra filosofiska fotbollsgrabbar pratar om livet, fotboll i allmänhet och Bajen i synnerhet. Ett skönt pubhäng i rutiga skjortor, överläppar fyllda med snus, skummigt kallt öl och sejdeldjupa diskussioner om livet ur ett supporterperspektiv.

TILL SERIEN

Alla utom vi

I den nya dramakomedin Alla utom vi kämpar Hilma och Ola för att bli gravida. De gör allt för att uppnå sin dröm om att bilda en helt egen familj, samtidigt som deras omgivning ständigt ska ge råd i hur man bäst lyckas med det. I huvudrollerna ser vi Björn Gustafsson och Alba August. Passa på att se serien här nedan.

TILL SERIEN

Letar du efter något annat? Ta dig en titt i vår streamingguide, där du kan filtrera på filmer, serier, genre, årtal och mycket mer.