6 bästa serierna hittills 2021

Har du koll på alla serier som släppts i år? Nej, vi vet att det nästan är omöjligt att hänga med i svängarna i och med det breda utbudet och antalet streamingtjänster som finns tillgängliga. Men det har kommit mycket bra i år, så vi ville bjuda er på en lista där vi ger er våra favoriter såhär långt.

Halston

Den ikoniska modeskaparen Roy Halston Frowick tog sig från landsbygden i Iowa till New Yorks societet. Han hängde med kändisar som Liza Minelli och Andy Warhol och hans skapelser definierade det amerikanska modet under 70-talet. I dramatiseringen Halston, med Ewan McGregor i huvudrollen, får vi följa hela hans fascinerande resa, både uppgång och fall.

TILL SERIEN

The Underground Railroad

The Underground Railroad är baserad på Pulitzer prize-vinnande romanen med samma titel som serien, skriven av Colson Whitehead. Händelserna utspelar sig i USA, förkrigstid. Den unga Cora Randall ger sig ut på en desperat jakt för frihet. Från plantagen i södern ger hon sig iväg för att hitta en underjordisk järnväg hon har hört talas om.

TILL SERIEN

Tunna blå linjen

Tidigare i år hade SVT:s nya krimdrama Tunna blå linjen premiär och är så här långt kanske en av årets mest omtalade serier. Serien utspelar sig i Malmö och följer en grupp poliser i deras slitiga arbetsdagar, där det visar sig att det inte alltid är lätt att hålla isär privatliv och jobb. Serien ger en mörk men samtidigt nyanserad bild av polisyrket.

TILL SERIEN

Snabba Cash

Med Evin Ahmad i huvudrollen återvände nyligen Snabba Cash till Netflix, den här gången utspelar sig historien tio år efter händelserna i originalfilmerna. Sedan sist har den undre världen blivit allt mer skoningslös och kaotisk. Förutom ovan nämnda Evin Ahmad så får vi dessutom se Olle SarriAlexander Abdallah och den svenska rapparen och skådespelaren Z.E. i serien.

TILL SERIEN

Mare of Easttown

Det vankas mord och mysterium i den nya miniserien Mare of Easttownsom vi skrivit om tidigare här. I den får vi se Kate Winslet i huvudrollen som Mare Sheehan, en polis från Pennsylvania som utreder ett lokalt mord medan hennes eget liv faller samman. Serien gjorde sådan succé under våren att streamingplattformen HBO Max kraschade när sista avsnittet kom ut.

TILL SERIEN

Lupin

Gentlemannatjuven Lupin har under hela sitt liv förbättrat och förfinat på sina färdigheter, men allt ställs på sin spets när han bestämmer sig för att stjäla ett diamanthalsband för att utkräva rättvisa å sin pappas vägnar. Men kuppen tar en vändning ingen är beredd på. I den fem delar långa miniserien Lupin har snabbt blivit den populäraste serien på Netflix just nu, så passa på att njuta av fransk spänning i sann oceans eleven-anda du också.

TILL SERIEN

Letar ni efter någon annan serie så hittar ni det mesta i streamingväg i vår guide här.