6 hyllade dramafilmer att streama

Ledsen, glad eller likgiltig – oavsett humör så är det alltid läge för en bra dramafilm. Vi har samlat ett par bra draman som haft premiär senaste året. Kanske finns det någon du har missat? Det blir allt från Tom Hanks i ett westerndrama till historiska tillbakablickar.

Malcolm & Marie

Med Zendaya och John David Washington i huvudrollerna hade tidigare i år det kritikerrosade dramat Malcolm & Marie premiär. Historien kretsar kring filmskaparen Malcolm, hans partner Marie och deras förhållande som ställs inför stora utmaningar efter hemkomsten från hans filmpremiär. Streama filmen nedanför.

TILL FILMEN

News of the World

I det Oscarsnominerade western-dramat News of the World får vi se Tom Hanks i rollen som Kapten Jefferson Kyle Kidd. En veteran från inbördeskriget som tar på sig att föra en flicka, som uppfostrats av Kiowa-indianer, till hennes släktingar mot hennes vilja. Det blir en lång och farlig resa genom Texas i försöket att ge flickan ett nytt hem.

TILL FILMEN

Pieces of a Woman

Pieces of a Woman har hyllats filmkritiker världen över och nyligen blev det klart att filmen är nominerad till en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. I filmen ser vi Vanessa Kirby i rollen som kvinnan som gör allt för att komma över den djupa sorgen efter sitt missfall, men det hela leder istället till en klyfta mellan henne och familjen.

TILL FILMEN

The Dig

The Dig är baserad på den verkliga historien kring utgrävningen vid Sutton Hoo. Mitt i skarven mellan fred och krig med Tyskland bjuds en arkeolog in till den brittiska landsbygden av en lokal landägare som vill utforska ett antal gamla gravhögar på sina ägor. Det visar sig att deras fynd ska bli ett av de mest anmärkningsvärda i brittisk historia någonsin. Filmen är en fin och sinnrik tolkning av de historiska händelser som utspelade sig i slutet av 1930-talet, där både Ralph Fiennes och Carey Mulligan gör solida insatser.

TILL FILMEN

Hillbilly Elegy

När den unga juridikstuderande J.D. Vance får ett brådskande samtal hemifrån så beger han sig från Yale University till sin lilla hemort i Ohio. Väl där så börjar han reflektera över sin familjs problemfyllda historia och även sin egen framtid. I rollerna ser vi bland annat Amy Adams och Gabriel Basso.

TILL FILMEN

Mank

David Fincher tillhör en av filmvärldens giganter. I slutet av 2020 hade hans nya film Mank premiär på Netflix. Filmen är ett biografiskt drama som utspelar sig under 1930-talets USA, där man skildrar manusförfattaren Herman J. Mankiewicz liv och bakgrundshistorien till den klassiska rullen Citizen Kane. I rollerna ser vi bland annat Gary Oldman och Amanda Seyfried.

TILL FILMEN

Letar du efter något annat att streama så är det bara att besöka vår guide. Här kan du filtrera filmer och serier baserat på betyg, årtal och mycket annat.