6 filmer att streama som är minst 3 timmar långa

Ibland är man på ett humör som gör att man bara vill få försvinna in i filmens värld. En storslagen fantasyrulle eller ett gripande drama. Ju längre – desto bättre. Under julledigheten passar det förstås perfekt med en riktigt lång film. Vi har därför samlat ett par av våra favoriter när det kommer till dessa mastodontfilmer, där speltiden är 3 timmar eller mer.

Magnolia

Det amerikanska dramat Magnolia från 1999 är en väv av människoöden som vävs samman under den 188 minuter långa filmen: det blir både liv och död, under en dag, en natt och en gryning i Los Angeles. Några av skådespelarna vi får se i filmen är Tom CruiseJulianne Moore och Philip Seymour Hoffman.

Sagan om konungens återkomst

Den avslutande delen av Härskarringen-trilogin är en riktig långkörare även den. Sagan om Konungens återkomst klockas in på 201 minuter (och på hela 263 i extended edition!) vilket gör att den med lätthet kvalar in på den här listan. Ni hittar filmen här nedanför.

TILL FILMEN

The Wolf of Wall Street

Börsmäklaren Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) går från att vara en rättfärdig man som lever den amerikanska drömmen, till att bli en börshaj på Wall Street som är både girig, korrumperad och smått galen. När hans rikedom och framgång ökar markant så förvandlas han plötsligt till någon helt annan – han börjar omge sig med droger, kvinnor, sprit och får öknamnet ’The Wolf of Wall Street’.

TILL FILMEN

Borta med vinden

Victor Flemings ikoniska drama Borta med vinden från 1939 hamnar med sina 221 minuter i kategorin mastodontfilm. Den handlar om den temperamentsfulla Scarlett O’Hara, som försöker återställa familjens herrgård i den amerikanska Södern till sin forna glans efter det amerikanska inbördeskriget, och har en turbulent romans med odågan Rhett Butler.

TILL FILMEN

Den gröna milen

John Coffey skickas till ett fängelse efter att ha blivit dömd till döden för att ha mördat två flickor. Där är det vaktchefen Paul (Tom Hanks) som ansvarar för honom fram till avrättningen. Men det dröjer inte länge innan Paul börjar tvivla på fångens skuld. Den gröna milen nominerades till hela Oscarsstatyetter, däribland i kategorin Bästa film och Bästa manliga biroll. 189 minuter får ni på er att njuta av denna klassiker!

TILL FILMEN

Avengers: Endgame

Efter de katastrofala händelserna, som startades av Thanos, och vilka raderade halva universum och splittrade The Avengers tvingas de återstående medlemmarna i Avengers ta upp en sista kamp. I Avengers ser vi bland annat Brie Larson och Scarlett Johansson. Den passerar precis mållinjen med sina 3 timmar och 1 minut i speltid!

TILL FILMEN

Det finns tusentals andra titlar att streama. Vi har samlat allt på ett och samma ställe, där du kan filtrera på genre, betyg, streamingplattform och mycket mer. Kika här!