7 sommarfilmer i sann semesteranda

Sommar, sol och semester: vi befinner oss just nu i en period som varit efterlängtad för många av oss. Sommaren är lite speciell i år men flera av er har säkert hängmattor som ska vilas i och böcker som ska läsas i skuggan under ett träd. Men det finns alltid plats för en film – därför har vi samlat 7 sommarfilmer i sann semesteranda.

Call Me by Your Name

I Italien sommaren 1983 blir en ung amerikansk-italienare förälskad i en amerikansk student som kommer för att studera och bo hos hans familj. Tillsammans upplever de en oförglömlig sommar – full av musik, mat och kärlek – som för evigt kommer att förändra dem.

TILL FILMEN

Dirty Dancing

I Dirty Dancing följer vi en bortskämd 17-årig flicka som tillsammans med sin familj beger sig på semester i Catskills, 1963. Under semestern möter hon en dansinstruktör som ska lära henne mycket om livet. Okej, många har säkert redan sett den odödliga klassikern redan – men det skadar inte att se en bra film två gånger!

TILL FILMEN

Eat. Pray. Love

Liz och hennes man kämpar med att bli gravida. Liz inser till slut att hennes liv måste ta en ny vändning, så hon skiljer sig från sin man och ger sig ut på en världsomspännande resa. I rollerna ser vi både Julia Roberts och James Franco.

TILL FILMEN

Att angöra en brygga

Hasse och Tages ”Att angöra en brygga” från 1965 har kommit att bli en av de största filmklassikerna i svensk historia. Filmen handlar om fyra söndagsseglare som är på väg till en kräftskiva ute i Stockholm skärgård. Det enda problemet är att ingenting går som planerat och allt faller samman i ett stort haveri. I rollerna ser vi bland annat Gösta EkmanMonica Zetterlund och Lars Ekborg.

TILL FILMEN

Känn ingen sorg

Pål drömmer om att få jobba med musik. Men hans farfar Rolle tycker att det vore bättre att Pål skaffade sig ett riktigt arbete. En dag dyker Prinsessan Eva upp som en virvelvind i sommarnatten och fångar Påls uppmärksamhet. En musikalisk resa i Håkan Hellströms fotspår där hans låtar dyker upp titt som tätt, vad mer kan man begära av en sommardag?

TILL FILMEN

(500) Days of Summer

Den här historien bryter det där romantiska mönstret en aning. Vi får följa med i den 500 dagar långa relationen mellan Summer (Zooey Deschanel) och Tom (Joseph Gordon-Levitt). Utan att spoila för mycket så är den, trots sitt lite annorlunda upplägg, väldigt fin och kan få dina gråaste dagar att skina.

TILL FILMEN

Vicky Cristina Barcelona

Två kvinnliga, amerikanska turister i Barcelona blir föremål för en excentrisk målares intresse. Saker kompliceras dock av att hans hetlevrade före detta hustru, som tidigare försökt döda honom, dyker upp.

TILL FILMEN