8 filmer barn och vuxna kan se tillsammans

Finns det något bättre än att dela en filmupplevelse med sina nära och kära? Förmodligen inte. Men det kan vara svårt att hitta filmer som passar både för de äldre och de lite yngre. Därför vill vi hjälpa er att navigera er fram i den snåriga streamingdjungeln. Här är 8 filmer som passar för hela familjen.

Kalle och chokladfabriken

Unga Kalle lever ett knapert liv tillsammans med sina föräldrar i en liten stuga. En dag vinner han en tävling som leder till att han får besöka den excentriske Willy Wonkas fantastiska och gigantiska chokladfabrik. Det visar sig bli ett äventyr Kalle inte ens vågade drömma om. I rollerna ser vi bland annat Johnny Depp och Helena Bonham Carter.

TILL FILMEN

Bron till Terabithia

Pojken Jess och hans nya vän Leslie skapar en magisk fantasivärld tillsammans som de kallar Terabithia, där de båda härskar som kung och drottning samt kämpar mot troll, jättar och mystiska väsen.

TILL FILMEN

Älskling, jag krympte barnen

Många äldre minns säkert Älskling, jag krympte barnen och hur den något excentriska uppfinnaren Wayne Szalinski råkar krympa sina egna barn till ministorlek. Filmen blev i slutet av 80-talet en stor succé världen över. Varför inte ta chansen och se den gamla succén med den yngre generationen?

TILL FILMEN

Space Jam

När 90-talets stora basketstjärna Michael Jordan gjorde långfilmsdebut så var det i den animerade filmen Space Jam. I filmen så rekryterar Snurre Sprätt  NBA-stjärnan för att hjälpa Looney Tunes truppen att ta sig an de elaka Monstars i en basketmatch.

TILL FILMEN

Wall-E

I en dystopisk framtid, där människan sedan hundratals år tvingats lämna jorden i ett gigantiskt rymdskepp, befinner sig Wall-E. En robot som programmerats att städa upp bland all den bråte och skrot som täcker jordens yta. När han en dag möter roboten EVA rubbas hans värld. Kärleken leder in honom på storslagna äventyr som inte enbart kommer påverka honom, utan också hela mänskligheten.

TILL FILMEN

Spirited Away

Tidigare i år blev det klart att streamingjätten Netflix köper rättigheterna till den japanska animationsstudion Studio Ghiblis verk. Det kan du läsa mer om här. Bland annat ges nu tittaren en chans att få se Spirited Away, där huvudpersonen Chihiro vandrar in i en magisk värld som styrs av en häxa – och de som trotsar henne förvandlas till djur.

TILL FILMEN

Hugo

Oscarsbelönad film om den föräldralöse Hugo som bor på en tågstation i 1930-talets Paris. Tillsammans med sin vän Isabelle försöker han lösa ett mysterium som hans döde far lämnade efter sig.

TILL FILMEN

Jakes farfar lämnar ledtrådar till ett mysterium; ledtrådarna leder den unga pojken Jake till en mystisk plats – en plats mer känd som Miss Peregrines hem för besynnerliga barnEn plats där barn med särskilda gåvor bor under Miss Peregrines beskydd. Men Jake inser snabbt att det finns många och mäktiga fiender som vill barnen illa.

TILL FILMEN

Letar ni efter något helt annat i filmväg? Eller vill du bara hålla dig uppdaterad på senaste filmnyheterna? Ta dig då en titt i vår streamingguide.