8 guldkorn att streama med Oscarsbelönade Joaquin Phoenix

Den talangfulla skådespelaren Joaquin Phoenix har fått många utmärkelser under sina år i filmbranschen och senaste Oscarsgalan vann hann kategorin ”Bästa manliga huvudroll” för sin insats i filmen Joker. Nedan listar vi åtta guldkorn som just nu finns att streama med Joaquin Phoenix

I dramathrillern You Were Never Really Here spelar Joaquin Phoenix en traumatiserad veteran som får i uppdrag att hitta en känd politikers försvunna tonårsdotter. Ett fall som utvecklas på ett helt oväntat sätt.

SE FILMEN HÄR

Her

Academy Award-vinnare för bästa originalmanus! En kärlekshistoria som utforskar riskerna för intimitet i den moderna världen. I filmen får vi följa Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) som bor i Los Angeles och är en komplex och själfull man. Hjärtbruten efter ett långt förhållande blir han fascinerad av ett nytt, avancerat operativsystem. Han träffar här ”Samantha” (Scarlett Johansson), en ljus, kvinnlig röst som är insiktsfull, känslig och förvånansvärt rolig. När hennes behov och önskemål växer i takt med hans egen, fördjupas deras vänskap till en okonventionell kärlek till varandra.

SE FILMEN HÄR

Hotel Rwanda

Hotel Rwanda släpptes 2004 och har fått hela 8,1 i ranking på IMDb. Filmen handlar om ett av vår tids värsta brott mot mänskligheten som utspelade sig utan att världen reagerade – folkmordet i Rwanda 1994. Denna berättelse handlar om hotellchefen Paul Rusesabagina (Don Cheadle) som tvingades ta livsavgörande val vilket räddade livet på ett tusental människor.

SE FILMEN HÄR

Walk the Line

Tips till dig som gillar självbiografi! Här får vi följa musikern Johnny Cash (Joaquin Phoenixnär han träffar sångerskan June Carter (Reese Witherspoonunder en turné. Trots att Johnny är gift, blossar en förälskelse mellan dem. I filmen får vi även en insikt i musikerns krångliga liv, innehållande missbruk av droger.

SE FILMEN HÄR

Signs

Signs är en nerkittlande sci-fi-thriller som får tittaren att sitta som på nålar från den första filmsekunden till den sista. Förutom Joaquin Phoenix i en av de ledande rollerna, spelar även Mel Gibson huvudroll i denna film. Filmen handlar om en änkling från Pennsylvania som upptäcker 150 meter stora cirklar som dykt upp på hans sädesfält. Men vad är det egentligen som ligger bakom dem?

SE FILMEN HÄR

Björnbröder

Björnbröder är en Disney-klassiker och vad många inte känner till är att Joaquin Phoenix är rösten till ”Kenai” som hela filmen kretsar kring. I filmen får vi följa Kenai när han förvandlas till björn och får upptäcka världen ur ett helt nytt perspektiv.

SE FILMEN HÄR

Joker

”Joker” är en fristående ursprungshistoria som utforskar Arthur Flecks värld, som han ser den. Arthur är en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker, men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Fångad i en cyklisk tillvaro som pendlar mellan verklighet och galenskap, leder ett dåligt besök till en kedjereaktion som eskalerar. Joaquin Phoenix vann kategorin bästa manliga huvudroll och filmen vann bästa originalmusik.

SE FILMEN HÄR

Gladiator

Den romerska kejsaren Marcus Aurelius har bestämt sig: han vill att generalen Maximus (Russell Crowe) blir hans efterträdare. Det valet faller inte kejsarens son i smaken, eftersom han hoppades på att få ärva tronen av sin far. Sonen väljer därför att mörda sin far och hela Maximus familj, vilket leder till att Maximus chockas svårt och blir hemlös och utsvulten. Allt vänder när en slavhandlare hittar honom och bestämmer sig för att låta honom tävla i gladiatorspelen.

SE FILMEN HÄR

 

Sugen på fler filmtips med Joaquin Phoenix? 

Inne hos oss kan du söka på alla skådespelare och se vilka filmer/serier de medverkat i och som just nu finns att streama. Fler filmer med Joaquin Phoenix hittar du här.