8 spännande mordmysterier – här streamar du deckarna

Finns det något bättre än att få upp pulsen när man kollar film? Kanske inte. Vi på tv.nu älskar i alla fall pulshöjande och oberäkneliga mordmysterier. Därför har vi satt ihop en lista med 8 av våra favoriter i nämnda genre. Förbered er på spänning – nu åker vi.

Mordet på Orientexpressen

En nytappning på det gamla klassiska mysteriet Mordet på Orientexpressen. Allting börjar som en exklusiv tågresa genom Europa, men plötsligt hittas en person mördad på tåget och samtliga passagerare blir misstänkta. Tiden är knapp och fallet måste lösas innan mördaren slår till igen. Det är stjärntätt i det här kriminaldramat, vi ser namn som t.ex. Johnny Depp, Michelle Pfeiffer och Judi Dench.

TILL FILMEN

Knives Out

Handlingen i den Oscarsbelönade deckaren Knives Out kretsar kring ett mord på kriminalförfattaren Harlan Thrombey, som hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag. Den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc får uppgiften att utreda mordet och plötsligt befinner han sig i en situation likt det klassiska detektivspelet Cluedo.

TILL FILMEN

Seven

Seven får de två poliserna William Somerset (Morgan Freeman) och David Mills (Brad Pitt) i uppdrag att hitta den psykopatiska seriemördaren som begår mord efter mord. Brotten verkar ha något att göra med de sju dödssynderna. Det blir en desperat jakt där poliserna försöker hitta nya sätt för att förstå hur mördaren tänker.

TILL FILMEN

Zodiac

En ökänd seriemördare härjade i San Fransisco-området under 60- och 70-talet, där han i media fick smeknamnet Zodiacmördaren. Mitt under den intensiva polisjakten så kommunicerade mördaren via brev till både polis och journalister. Detta ledde till att oräkneligt många blev som besatta av att fånga honom.

TILL FILMEN

The Girl with the Dragon Tattoo

Stieg Larssons Millenium-triologi blev först filmatiserat i Sverige, sedan tog sig historien över Atlanten där David Fincher fick göra sin tolkning.  I The Girl with the Dragon Tattoo får vi se Lisbeth Salander, ett piercat, ungt datageni, som hjälper ekonomireportern Mikael Blomkvist i sökandet efter en kvinna som har varit försvunnen i 40 år. I huvudrollerna ser vi bland annat Daniel Craig och Rooney Mara.

TILL FILMEN

Wind River

En flicka av uramerikanskt ursprung hittas död av lokala viltvårdaren Cory Lambert (Jeremy Renner). För att lösa fallet skickar FBI Jane Banner (Elizabeth Olsen) från Las Vegas-kontoret, som anländer i en vräkig SUV. Tillsammans tvingas detta högst omaka par att samarbeta i jakten på mördaren.

TILL FILMEN

Gone Girl

Gone Girl försvinner Nicks fru Amy spårlöst, så han anmäler henne som saknad till polisen. En stor mediacirkus drar igång, och bilden av det äktenskap som till en början ser lyckligt ut börjar krackelera. När Nick (Ben Affleck) både ljuger och beter sig underligt så börjar folk ändå ställa sig frågan: har han mördat sin fru?

TILL FILMEN

The Invisible Guest

Efter att ha vaknat bredvid sin numera döda älskarinna i en hotellsäng anlitar en ung affärsman en framstående advokat för att ta reda på vad som har hänt. Duon har tre timmar på sig att bygga ett hållbart försvar – men frågan är om det är tid nog? I den Spanska thrillern The Invisible Guest får man allt man kan önska av en deckare: ett oförklarligt mord, spänning och massvis med frågetecken.

Vill du hitta fler tips så gör du det här. Skulle du vilja botanisera bland serier och filmer på egen hand kan du göra det i vår guide här.