9 pulshöjande överlevnadsfilmer att streama

Ensamma i vildmarken med små chanser att överleva. En mardröm för de flesta förstås, men att följa ett sådant drama på film kan ändå vara både spännande och pulshöjande. Därför har vi samlat 9 filmer på det temat. Det blir äventyr som sträcker sig från Sydamerikas djupa djungel till Himalayas bergstoppar.

Kon-Tiki

I den verklighetsbaserade Kon-Tiki får vi se hur norrmannen Thor Heyerdahl försöka leda i bevis att det är möjligt att ta sig mellan Sydamerika och Polynesien på en flotte. Målet är att bekräfta sin omstridda teori om att sydamerikaner kan ha bosatt sig på Polynesiens många öar förr i tiden. Det visar sig bli en kamp för livet för både honom och hans besättning.

TILL FILMEN

Adrift

När Tami och Richard beger sig ut på en långseglats över havet anar de inte att de är på väg att möta en av de värsta orkanerna i historien. När Tami vaknar i efterdyningarna av stormen finner hon Richard svårt skadad och deras båt i ruiner. Utan något hopp om räddning måste hon finna styrka och beslutsamhet för att kunna rädda sig själv och den enda man hon någonsin älskat.

TILL FILMEN

Everest

Två olika expeditioner utmanas av en av de våldsammaste snöstormarna någonsin när de försöker nå världens högsta berg. Deras mod testas ständigt av jordklotets tuffaste väder, och de ställs inför näst intill omöjliga hinder.

TILL FILMEN

Jungle

Ett kompisgäng ansluter sig till en guide som övertygar vännerna att följa med på en vandringstur i den Bolivianska, täta djungeln för att finna en by med urinvånare. Männen upptäcker snart att djungeln är en tuff miljö att vistas i och händelseförloppet spinner snabbt bortom deras kontroll. Filmen är baserad på den sanna historien om äventyraren Yossi Ghingsberg. I huvudrollen ser vi Daniel Radcliffe, som många känner igen från Harry Potter-filmerna.

TILL FILMEN

127 timmar

Under ett ensamäventyr mitt ute i Utahs ödemarker så råkar Aron Ralston (James Franco) ut för en olycka. Hans arm fastnar mitt emellan två stenblock, vilket gör att han sitter fastkilad, helt ensam och utan chans att kontakta någon för hjälp. Han svävar mellan uppgivenhet och hopp om vartannat och begrundar sin tid vid liv. Han ställs inför två val: göra en obeskrivlig uppoffring eller dö.

TILL FILMEN

All is lost

All is Lost kretsar kring en mans kamp för överlevnad mot väder och vind, efter att hans segelbåt slagits i spillror ute på havet. I huvudrollen hittar vi ingen mindre  än Robert Redford. Ni hittar filmen här nedanför.

The Revenant

Under en expedition i den amerikanska vildmarken attackeras Hugh av en björn och lämnas att dö. I sin kamp för överlevnad blir han bedragen av sin vän. I jakt på upprättelse i den bittra vintern drivs han av ren vilja och kärlek till sin familj. The Revenant var nominerad i hela 12 kategorier under Oscarsgalan 2015 – och vann tre statyetter, bland annat vann Leonardo DiCaprio i kategorin Best Actor.

TILL FILMEN

Alive

Den 13:e oktober 1972 råkar ett passagerarplan ut för en snöstorm över Anderna och planet kraschar. Ombord finns ett rugbylag med anhöriga och majoriteten överlever. När de hör på radion att sökandet efter överlevande från kraschen avblåsts inser de att de kommer att dö om de inte gör något.

TILL FILMEN

Cast Away

I den här moderna filmatiseringen av Daniel Defoes Robinson Crusoe får vi följa Chuck Noland (Tom Hanks) när han, efter en fatal flygkrasch, mirakulöst överlever och blir strandsatt på en öde ö. Där ställs han inför de mest basala utmaningar: hitta mat, vatten, göra upp eld och framför allt – överleva.

TILL FILMEN

Letar ni efter någon helt annat film eller kanske en serie att streama? Besök då vår guide, där kan ni filtrera på betyg, årtal, genre och mycket annat.