Alexandra Rapaport huvudroll i ny psykologisk thriller

Gåsmamman, Morden i Sandhamn, Heder. Skådespelaren Alexandra Rapaport har flera stora succéer bakom sig senaste åren. Nu är hon klar som huvudroll i den nya psykologiska thrillerserien Veronika.

Serien kretsar kring poliskommissarien Veronika Gren, som en dag plötsligt ser en död pojke stå på en sjukhusparkering. Hon tror hon först att hon hallucinerar, men han är inte en illusion – utan här för att stanna tills rättvisa har skipats. Det är upprinnelsen till den psykologiska thrillern med övernaturliga inslag där Alexandra Rapaport spelar huvudrollen.

– Det är över fem år sedan jag fick det här projektet i handen och jag har varit såld sedan dess. Det är ett fantastiskt manus med en helt egen ton och jag är tacksam att Viaplay såg samma sak. Jag är så förväntansfull att det pirrar i hela kroppen, säger Alexandra Rapaport.

Veronika bjuder på ett stort persongalleri där fler skådespelare presenteras längre fram. Inspelningarna påbörjas i slutet av augusti och serien i åtta delar har premiär i slutet av nästa år på Viaplay.