11 läskigaste skräckscenerna i filmhistorien

Vi dras till skräck, uppenbarligen. Många vill gotta ner sig i den där adrenalinkicken och rädslan man känner när man ser en riktigt bra skräckscen. Vi på tv.nu-redaktionen har därför valt ut 11 skräckscener som vi anser vara riktigt hårresande. Ni kan förstås gå in och se samtliga filmer via tv.nu:s Playguide när som helst! Klicka dig vidare på filmtitlarna för att se vart du kan streama filmerna.

Sen vill vi påminna om att det här är inget för dig med svaga nerver. Med andra ord: Känsligare tittare undanbedes och varning för spoilers.

The Ring (2002)

Egentligen skulle man ha den japanska versionen från 1998 här, för den är nästan ännu läskigare. Men som ung så var det den amerikanska versionen jag råkade se först. Och det här scenen hänger sig kvar på näthinnan än idag.

Poltergeist (1982)

I och med att filmen ”Det” nyligen gick upp på bio världen över, så är clowner är på tapeten än en gång. Svinläskiga – då, nu och för alltid.

The Blairwitch Project (1999)

Även om vi nu är vana vid found footage-skräckisar idag så fick genren sitt stora, komersiella genombrott i The Blair Witch Project. Rysningar.

Mulholland Drive (2001)

Egentligen borde vi ta med hela filmen. David Lynch kombinerar psykologisk skräck, och surrealism på ett mästerligt sätt.

Shutter (2004)

Skräckrullen Shutter innehåller många riktigt jobbiga scener, bland annat den här. Sov gott (not).

The Exorcist (1973)

Om du inte hört någon berätta om den klassiska filmscenen så finns den här att beskåda. 

Twin Peaks (1990)

Kultserien Twin Peaks kusliga och surrealistiska scener med Bob (spelad av Frank Silva) är riktigt obehagliga. The owls are not as they seem..

Alien (1979)

Här sitter du vid middagsbordet och har det trevligt ute i rymden och helt plötsligt får du magkatarr. Hursomhelst: Legendariskt.

Insidious (2010)

Uppbyggnaden och musiken till denna scen är fenomenal. Ryser i hela kroppen!

The Shining (1980)

Stanley Kubricks klassiska scen ur The Shining är såklart med. Om du inte sett filmen än rekommenderar jag att du hellre skippar klippet och klickar dig vidare till filmen.

Mama (2013)

Som titeln antyder handlar denna skräckfilm om moderskap. Men i denna film får begreppet en helt ny och skrämmande innebörd.

Det finns förstås hundra, kanske tusentals skräckscener som kan få vem som helst att vilja gömma sig under täcket. Tv.nu:s populäraste skräckfilmer att streama hittar du här.

Har du tips på någon som gör dig extra rädd? Tipsa gärna!