Änglavakt – ny serie med Charlie Gustafsson

Charlie Gustafsson har blivit en svensk favorit efter sin medverkan i Vår tid är nu – nu är han snart tillbaka i nya serien Änglavakt.

Änglavakt är en serie om skyddsängeln Gabriel Klint som försöker sköta sitt uppdrag – att hjälpa människor som tänker ta sina liv – men som får sitt liv komplicerat av så mänskliga saker som kärlek och andra känslor. Serien är skriven av Amanda Romare och regisserad av Pernilla Romare och medverkar gör bland andra Charlie Gustafsson, Adina Romare, Madeleine Martin, Happy Jankell, Regina Lund, Johannes Brost, Mohamed Said och Ousman Holmén.

Amanda Romare, som skrivit manus, har använt sitt eget liv som underlag för serien.

– Fiktion har en unik förmåga att nå människor och spegla olika känslor. I Änglavakt har vi valt att ha med självmord, det är det som är änglarnas uppgift att sätta stopp för på jorden, men fokus ligger på kärlekshistorien, om svåra val och om att välja mellan sitt eget bästa eller det allmännas bästa.

– Vi tror att det är en bra väg att gå för att lösa upp tabun kring självmord och psykisk ohälsa. Det finns med som en del av livet, men är inte huvudfokus, fortsätter Amanda Romare.

Samtliga tio avsnitt av Änglavakt finns i SVT Play från måndag 11 januari kl 20.00