Bästa dokumentärerna just nu

Visst finns det en charm i att kolla på spännande science fiction-filmer, romantiska draman och obehaglig psykologisk skräck. Men ibland är det bra att bryta av alla fiktiva historier med något äkta – som dokumentärer till exempel. På tv.nu guidar vi till all streaming från ett och samma ställe, så att du på ett smidigt och enkelt sätt kan leta upp precis det du vill se. Här är fem dokumentärer vi gillar just nu.

Undercurrent: The Disappearance of Kim Wall

Det här är historien om journalisten Kim Wall som tragiskt försvann 2017. Hon sågs sista gången strax innan hon skulle intervjua den excentriske entreprenören Peter Madsen ombord på hans egenbyggda ubåt på danskt vatten.

TILL DOKUMENTÄREN

Phoenix Rising

I den här två delar långa dokumentären så får vi följa med i skådespelaren Evan Rachel Woods personliga resa – från att ha överlevt våld i hemmet till att ha bidragit till förändringar i lagen för att skydda andra överlevares rättigheter.

TILL DOKUMENTÄREN

Aleksej Navalnyj – de sista dagarna i frihet

Många minns säkert giftattacken i Salisbury, där den ryska regimkritikern Aleksej Navalnyj utsattes för ett nervgift som nästan tog kål på honom. Vi får följa med honom och hans familj, från attacken, genom de tumultartade dagarna och tillfrisknandet i Tyskland. En gripande dokumentär som skildrar den ryska statens råa metoder som används mot sina motståndare.

TILL DOKUMENTÄREN

Elon Musk – The Real Life Iron Man

Elon Musk, grundare av både Tesla och rymdföretaget SpaceX, har senaste åren vuxit till någon form av galjonsfigur för framtidens teknik. I den här dokumentären får vi ta del av hans livshistoria, hans innovationer, artificiell intelligens och massa annat.

TILL DOKUMENTÄREN

Hold Your Breath: The Ice Dive

Hur länge kan du hålla andan? Förmodligen inte lika länge som finska fridykaren Johanna Nordlander. I den här dokumentären får vi följa med i hennes världsrekordförsök. Hennes mål är att ta sig djupare än någon annan tidigare gjort under is – på bara ett andetag. Finns på Netflix!

TILL DOKUMENTÄREN