Bästa filmerna att se när du är sjuk

Sommaren tar sitt sista andetag; temperaturen sjunker lite för varje dag och snart tappar löven sin färg. Som tur är så är hösten inte helt fel heller. Däremot så ökar risken att bli sjuk när de vuxna går till jobbet och baren går till skolan. Men deppa inte! Om du skulle få en släng av höstförkylningen så har vi det bästa botemedlet: film. Här kommer våra favoriter att se när man ligger sjuk hemma.

Gudfadern

En kultrulle som de flesta kanske sett någon gång eller två, det är en film som man kan se hur många gånger som helst. För er som inte sett den än, så handlar filmen om maffialedaren Vito Corleone (Marlon Brando) och hans söner som håller New Yorks undre värld i ett järngrepp med sina skoningslösa metoder.

Forrest Gump

Odödlig klassiker från 1994. Vi får följa den mindre intelligenta men väldigt godhjärtade Forrest Gump (Tom Hanks) liv under tre decennier. Även om hans IQ inte är särskilt högt så kompenserar han det med ett stort hjärta. Han lyckas med att bli krigshjälte i Vietnam, toppidrottare och affärsman.

Chef

När den kända L.A-kocken Carl Casper (Jon Favreau) får sparken från jobbet som kökschef på en lyxrestaurang köper han en gammal food truck som han fixar i ordning. Sedan ger han sig ut på vägarna tillsammans med sin son, som han tidigare försummat på grund av sitt tidskrävande jobb. Tillsammans lyckas de pussla ihop ett trasigt förhållande och ett trasigt självförtroende.

Pride

Det är London. Det är 1984. Mitt under brinnande gruvstrejk så bestämmer sig en grupp av gayaktivister att stötta de strejkande gruvarbetarna och startar en pengainsamling. Men på grund av den tidens fördomar så tas inte pengarna emot av facket.  Aktivisterna bestämmer sig då för att hitta nya vägar för att lyckas. En väldigt fin film som lyfter tunga frågor på ett humoristiskt och lättsamt sätt. Pride är en perfekt att se när du behöver piggas upp.

The Big Lebowski

Den tillbakalutade Jeff Lebowski (Jeff Bridges) blir misstagen för en miljonär med samma exakt namn av ett gäng kriminella. Hans bowlingvänner övertalar honom att söka upp miljonären för att få ersättning och han blir därmed indragen i en snurrig kidnappningshistoria.

En oväntad vänskap

I En oväntad vänskap följer vi Driss, förortskillen med en strulig uppväxt som kommer ut från fängelset. Han letar efter jobb och blir till slut anställd som personlig assistent till den förlamade Philippe – en välbärgad, bitter herre. På förhand verkar duon inte ha mycket gemensamt överhuvudtaget, men Driss har en livsglädje som smittar av sig på Philippe.

Almost Famous

Det är 1973 och den 15-åriga William (Patrick Fugit) är, precis som många andra vid den tiden, besatt av den nya rockmusiken. Allting förändras när musiktidningen Rolling Stones ber honom att skriva en artikel för tidningen, vilket leder till att han också åker på turné med det blivande storbandet Stillwater.
I vår playguide hittar du tusentals filmer och serier för alla humör – så besök gärna den här!