Bästa filmerna att streama på HBO Nordic

Digitaliseringen har fört med sig många fördelar, bland annat tillgängligheten gällande film och serier.  Trots att du med bara några knapptryck kan hitta tusentals filmer att streama så är det inte alltid lätt att hitta rätt. Det slutar ofta med att man sitter och scrollar och scrollar utan att hitta något som känns helt perfekt. Därför ger vi er en lista på våra favoritfilmer på HBO Nordic just nu. Utöver det så guidar vi till filmer och serier på Netflix, C More, SVT Play och många fler i vår playguide.

Maffiabröder

Under 30 år följer vi halvirländska Henry Hills när han avancerar uppåt i maffian. Men på grund av sitt påbrå lyckas han inte nå ända fram till toppen av organisationen. Istället börjar misstankar riktas mot honom – både från polisens och maffians håll.


Snatch

Boxningspromotorn Turkish (Jason Statham) och hans ovanliga medarbetare dras in i den organiserade brottsligheten när han ombedes organisera en boxningsmatch där en av boxarna, Mickey O’neil (Brad Pitt), medvetet måste förlora. Samtidigt stjäls en väldigt stor diamant – av fel tjuv.

No Country for Old Men

En dag hittas några lik, massor av heroin och två miljoner dollar mitt ute i ingenstans. Llewelyn Moss (Josh Brolin) bestämmer sig för att behålla pengarna. Det visar sig vara hans livs största misstag. Han får på sig både Mexikanska maffian och den hänsynslösa yrkesmördaren Anton Chigurh (Javier Bardem).

Mystic River

När Jimmys dotter plötsligt blir mördad så återförenas de tre barndomsvännerna Sean, Jimmy och Dave. Sean, som är polis får i uppdrag att hitta den skyldiga. Det uppdagas att den sista personen som såg dottern vid liv var vännen Dave, som även blir misstänkt. En kultrulle regisserad av Clint Eastwood med bland andra Sean Penn och Kevin Bacon i rollerna.

Children of Men

Året är 2027 och det råder kaos och uppgivenhet bland mänskligheten. Kvinnorna har av någon anledning förlorat förmågan att bli gravida. Det är mer än 18 år sedan någon födde ett barn sist. Men en dag dyker en gravid flykting upp, och en föredetta aktivist får i uppdrag att föra kvinnan genom det krigsdrabbade England till en säker ort.

En profet

En profet är en fransk kritikersuccé från 2009. Filmen handlar om den unga mannen Malik som döms till sex års fängelse. Han blir snabbt vän med korsikanerna – en grupp som styr fängelset med järnhand. Han börjar han sakta men säkert stiga i ranking och bygger därefter upp ett maffiaimperium från insidan.

Brokeback Mountain

I det kritikerrosade dramat Brokeback Mountain följer vi rancharbetaren Ennis (Heath Ledger) och Cowboyen Jack Twist (Jack Gyllenhaal), som möts sommaren ’63. De två männen knyter starka, livslånga band som utsätts för svåra prövningar och hinder på grund av deras relation.

 

Precis som vanligt så hittar du detta och mycket annat i vår playguide, där vi guidar till innehåll från flera stora streamingtjänster: Netflix, HBO Nordic, C More, Viasat med flera.