Bästa filmerna på Netflix 2022

Netflix filmbibliotek är stort, vilket är bra på ett sätt. Men det kan vara svårt att hålla koll och hitta rätt. Därför har vi samlat de bästa filmerna på Netflix under 2022. Det blir en blandning av action, familjeunderhållning och svensk komedi. Något för alla smaker med andra ord.

Spiderhead

Den här filmen utspelar sig på ett högteknologiskt fängelse ute på en ö. Fångarna på fängelset ges erbjudandet att gå med i ett nydanande läkemedelstest. Där får de äta piller som sägs kunna skapa kärlek. Men en av fångarna börjar snabbt ifrågasätta verkligheten runt sig.

TILL FILMEN

The Gray Man

När en CIA-agent hittar och avslöjar komprometterande hemligheter som byrån försöker dölja, så får han plötsligt ett pris på sitt huvud. En illvillig, högt uppsatt chef gör allt för att förinta honom. Action med Ryan Gosling!

TILL FILMEN

The Sea Beast

När en ung flicka smyger ombord på ett monsterjägarfartyg så startar ett episkt äventyr, som inte bara förändrar hennes liv – utan även förändrar historien. En familjefilm som passar perfekt för både stora och små.

TILL FILMEN

Hustle

Med Adam Sandler i spetsen kastar vi oss in i basketens värld och följer en talangscout på rejäl dekis utan någon vidare framtid i basketens finrum – NBA. Men när han en dag stöter en potentiell superstjärna i Spanien gör han allt för ta sig tillbaka till USA och bevisa för omvärlden att fortfarande håller måttet.

TILL FILMEN

The Adam Project

I Netflix äventyrskomedi The Adam Project ser vi hur en tidsresenär bokstavligt talat kraschlandar in i 2022. Där springer han på sitt 12-åriga jag i sitt försök att rädda jorden – och framtiden. En feel good-rulle som passar de flesta i familjen!

TILL FILMEN

Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure

I det här fina familjedramat får vi i en animerad berättelse får följa med under 60-talets slut, då månlandningen var händelsen på allas läppar. Filmen visas ur två perspektiv, dels ur astronauternas men också ur en ung pojkes ögon, där fantasin tar honom på intergalaktiska äventyr.

TILL FILMEN

Ur spår

I mars var det streamingpremiär för den nya svenska komedin Ur spår. Filmen kretsar kring syskonen Daniel och Lisa, som befinner sig i olika platser i livet: Daniel framgångsrik VD, Lisa frånskild och arbetslös. För att bevisa sig bestämmer sig Lisa för att åka Vasaloppet tillsammans med sin hurtiga bror .

TILL FILMEN

Against the Ice

För alla oss som älskar historiska draman och äventyr baserade på verkliga händelser är förstås Against the Ice ett givet streamingval. Den utspelar sig i början av 1900-talet, när mänskligheten mer eller mindre tävlade om att utforska jordens mest otillgängliga platser. Närmare bestämt kretsar den kring en polarexpedition där två danska män beger sig till Grönland för att hitta en försvunnen karta. För att sammanfatta det hela så är det en film med allt från spänning, vänskap, konfrontationer med isbjörnar i en fin mix. Rekommenderas!

TILL FILMEN