Bästa filmerna på Netflix just nu

Det finns inga exakta siffror på hur många filmer det finns här i världen, men det är garanterat väldigt många. En del av dessa filmer är garanterat dåliga filmer, däremot finns det också en del att se som är otroligt bra. Men hur hittar man dessa guldkorn? En del googlar, en del frågar sina vänner medan andra försöker hänga med genom bloggar. Vi på tv.nu älskar streaming, därför har vi gjort en hel streamingguide för er som ska underlätta det hela. Men för att göra det hela ännu smidigare för, så har vi listat ett par av våra favoriter på Netflix här nedanför!

 

Mudbound

I Netflix-producerade Mudbound får vi följa två stycken män kommer hem till Mississippi efter att ha varit soldater under andra världskriget. Väl hemma så möter de rasism och fördomar, samtidigt har männen svårt att anpassa sig till ett vanligt liv efter kriget.

Spotlight

Spotlight är baserad på den sanna historien om det team, även kallat spotlight-team, på Boston Globes redaktion. Teamet som för ett antal år sedan började nysta i historien kring de rykten som sa att det förekom övergrepp inom den katolska kyrkan. Det ledde till större avslöjanden än gruppen kunde ana.

The Big Short

Fyra stycken outsiders förutspår världsekonomiska kollapsen, men varken storbanker, medier eller regeringen tror på dem. Då uppstår idén om att utnyttja deras ignorans till kvartettens fördel. I The Big Short ser vi flera bekanta ansikten, bland andra Steve Carell, Ryan Gosling och Christian Bale.

The Dark Knight

Batman har tillsammans med åklagaren Harvey Dent och polischef Jim Gordon bestämt sig – Gotham ska en gång för alla bli fritt från brottslingar och kriminalitet. Då dyker den genialiske brottslingen jokern upp och sätter käppar i hjulet för brottsbekämpartrion. Det är i The Dark Knight som Heath Ledger gör sin legendariska och beryktade insats som ”Jokern”.

Billy Elliot

I norra England bor en ensamstående, kolgruvearbetande pappa med sin son Billy Elliot. När den 11-åriga Billy en dag upptäcker balett när han egentligen ska på boxningsträning, så förändras allt. Till en början håller han sin nya passion hemlig för sin pappa, men när Billys talang för balett uppmärksammas från andra håll så kan han inte längre dölja det.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Clementine (Kate Winslet) och Joel (Jim Carrey) har förlorat den kärlek de en gång hade till varandra. Den finns bara inte kvar. Men en separation känns allt för jobbig, så de tar hjälp av en ny teknologi för att lindra smärtan. Teknologin hjälper paret att sudda ut deras minnen av varandra, men är det egentligen vad de vill? Eternal Sunshine of the Spotless Mind är en odödlig indieklassiker.

Prisoners

När Keller Dovas (Hugh Jackman) lilla dotter och hennes vän försvinner så vänds hela hans värld upp och ner på bara några minuter. När polisen inte verkar ta det på tillräckligt stort allvar så tar han saken i egna händer och kidnappar personen han tror är skyldig.

Seven

I Seven får de två poliserna William Somerset (Morgan Freeman) och David Mills (Brad Pitt) får i uppdrag att hitta den psykopatiska seriemördaren som begår mord efter mord. Brotten verkar ha något att göra med de sju dödssynderna. Det blir en desperat jakt där poliserna försöker hitta nya sätt för att förstå hur mördaren tänker.

 

Som sagt, letar ni efter andra bra filmer så är det bara att kasta er in i vår playguide för att hitta det ni letar efter!