15 succéfilmer på Netflix

Förmodligen har alla varit där: man kommer hem trött från jobb eller skola och vill bara lägga sig ner, gå in på Netflix och kolla på en bra film. Däremot är det inte alltid lätt att hitta rätt. Det slutar ofta med att man scrollar igenom hundratals titlar, jämför betyg, går igenom genre efter genre. Till slut orkar man bara inte mer och väljer att gå på ett säkert kort och kollar på någon film man redan sett flera gånger.  Därför ger vi er våra favoritfilmer på Netflix just nu.

Missa inte att kolla in vår playguide där vi samlar innehåll från alla de andra stora playtjänsterna.

The Big Short

Fyra stycken outsiders förutspår världsekonomiska kollapsen, men varken storbanker, medier eller regeringen tror på dem. Då uppstår idén om att utnyttja deras ignorans till kvartettens fördel.

Tower

I Tower så kombineras både arkivbilder, animeringar och gamla intervjuer för att ge en bild av masskjutningen vid University of Texas år 1966.

 

The Dark Knight

Batman har tillsammans med åklagaren Harvey Dent och polischef Jim Gordon bestämt sig – Gotham ska en gång för alla bli fritt från brottslingar och kriminalitet. Då dyker den genialiske brottslingen jokern upp och sätter käppar i hjulet för brottsbekämpartrion.

Zodiac

En ökänd seriemördare härjade i San Fransisco-området under 60- och 70-talet. Mitt under den intensiva polisjakten så kommunicerade mördaren via brev till både polis och journalister. Detta ledde till att oräkneligt många blev som besatta av att fånga honom.

The Meyerowitz Stories

En splittrad familj återförenas i New York för att hylla sin pappas konstnärliga gärning. Gammal osämja och rivalitet bubblar återigen upp till ytan när de tre vuxna syskonen ska umgås igen.

Tangerine

Sin-Dee är en prostituerad transperson som, tillsammans med sin vän, just lämnat fängelset. Duon ger sig ut på Los Angeles gator för att hämnas på hennes oberäkneliga hallick.

Okja

En samhällskritisk film där vi får följa den unga flickan Mija som är bästa vän med det jättelika djuret Okja – ett djur som ständigt jagas av multinationella företag. Mija är beredd att göra vad som helst för att skydda sin vän, vilket leder duon på en världsomspännande resa.

Geralds Lek

När paret ger sig ut till sin sommarstuga och försöker krydda sexlivet en aning, så slutar det med att maken dör medan kvinnan sitter fastkedjad i handklovar vid sängen. Därefter följer en lågintensiv mardröm för den fastkedjade kvinnan.

The Hateful Eight

Filmen utspelar sig efter det Amerikanska inbördeskriget. Åtta olika människor möts, på olika sätt och rätt vad det är så är alla fast mitt i en svår snöstorm. Quentin Tarantinos senaste mästerverk!

Memento

Leonard Shelby har det många jagar – rikedom, dyra bilar, dyra kläder. Ändå går hans liv ut på en sak: att hitta sin frus mördare. Men det är inte lika lätt som det låter, just eftersom han lider av en ovanlig sjukdom som gör att han efter 15 minuter glömmer bort var han är, vart han ska och varför.

Easy A

När High School-tjejen Olive (Emma Stone) ljuger om att hon förlorat oskulden, så leder det till att hennes sociala status ökar. Hon får äntligen den uppmärksamhet hon vill ha. Men allting snurrar snabbt ur kontroll och i slutändan är det bara en person som ser igenom den falska fasaden.

Dope

Nörden Malcolm växer upp i det tuffa området Inglewood i Kalifornien, där gangsters och droghandel är vardagsmat. Han går sista året på collage och drömmer om att komma in på Harvard. När han får en inbjudan till en stor, underjordisk fest så leds Malcolm och hans vänner in ett oväntat äventyr fyllt av otippade karaktärer och dåliga val.

The Impossible

The Impossible är baserad på flodvågskatastrofen i Thailand 2004. Vi får följa Maria, Henry och deras tre söner under en ofattbar tragedi där familjen kämpar för sin överlevnad.

It Follows

Inget blir detsamma, när Jay smittas av en ohygglig förbannelse efter ett one-night-stand. Hon får konstiga visioner och känslan av att något förföljer henne.

Moneyball

Moneyball är baserad på historien kring det amerikanska baseballaget Oakland Athletics och deras tränare Billy Beane (Brad Pitt). Med en låg budget tvingas han hitta nya vägar att nå framgång. Filmen blev nominerad i en handfull kategorier på Oscarsgalan när den släpptes 2011.

Har ni fler tips på bra filmer på Netflix? Tveka inte att kommentera! Vill ni se andra filmer så hittar ni tusentals titlar här.