Bästa filmerna på Netflix just nu

Digitaliseringen har fört med sig många fördelar: lättillgängligheten och det stora utbudet framför allt. Men de flesta känner säkert igen sig i situationen där man scrollar och scrollar och lägger mer tid på att leta efter en film man vill se än vad man lägger på själva tiden att titta. För att underlätta för er så listar vi nu våra favoriter på Netflix just nu – det blir allt från seriemördare till ljuvlig hämnd.

The Big Short

Fyra stycken outsiders förutspår världsekonomiska kollapsen, men varken storbanker, medier eller regeringen tror på dem. Då uppstår idén om att utnyttja deras ignorans till kvartettens fördel.

Anchorman

Ron Burgundy ä TV-stjärna och omtyckt av alla. Hans nyhetssändningar har höga tittarsiffror och han är populärast av alla på kanalen. Men allt förändras en dag, när den kompetenta reportern Veronica Corningston dyker upp.

Zodiac

En ökänd seriemördare härjade i San Fransisco-området under 60- och 70-talet. Mitt under den intensiva polisjakten så kommunicerade mördaren via brev till både polis och journalister. Detta ledde till att oräkneligt många blev som besatta av att fånga honom

Beasts of No Nation

I ett ospecificerat afrikanskt land får den 12-åriga Abu bevittna hur hans far och bror blir mördade under inbördeskriget. Han flyr ut i skogen och blir upphittad av en rebellgrupp. Kort därefter börjar soldaterna forma honom till en barnsoldat. Bedövad av droger tvingas han utföra makabra våldshandlingar där han både plundrar och mördar. Ett mörkt krigsdrama som berör ända in i hjärtat.

Léon

När den erfarna lönnmördaren Léon befinner sig i New York så möter han den unga, föräldralösa flickan Mathilda. Flickan, som fått sina föräldrar mördade, vill att Léon ska lära henne allt han kan så att hon kan utkräva hämnd.

Law Abiding Citizen

Clyde Sheltons fru och dotter mördas under ett inbrott. När förövarna kommer undan med lindriga straff på grund av ett misstag i brottsundersökningen så bestämmer sig Clyde: han ska använda sin unika kompetens för att utkräva hämnd på förövare och folk inom rättsväsendet.

Spotlight

Den här filmen är baserad på den sanna historien om det team, även kallat spotlight-team, på Boston Globes redaktion. Teamet som för ett antal år sedan började nysta i historien kring de rykten som sa att det förekom övergrepp inom den katolska kyrkan. Det ledde till större avslöjanden än gruppen kunde ana.

12 years a slave

Den välutbildade Solomon Northup lever ett lyckligt liv tillsammans med sin familj i Saragota, New York. Men en dag faller hela hans liv i spillror: han blir kidnappad och transporterad till södra USA, där han tvingas in i arbete som slav.

Ikaros

Det som från början bara är en amerikansk amatörcyklist och filmare som vill utforska dopingens effekter, slutar med en av idrottens största skandaler genom tiderna. En skandal som sträcker sig hela vägen till den ryska makteliten. Vann nyligen en Oscar i kategorin ”Bästa dokumentärfilm”.

Garden State

Zach Braffs indiepärla från 2004 får vi se honom själv i huvudrollen som en medioker skådis som käkar piller och mår dåligt. När hans mamma dör så återvänder han till sin barndomsstad för att närvara på begravningen. Han träffar då den väldigt udda och intressanta tjejen Sam, som förändrar hans liv radikalt.

 

Har ni någon film ni tycker vi har missat? Tveka inte att tipsa oss i kommentarerna nedanför! I övrigt kan ni som vanligt hitta tusentals andra filmer och serier via vår playguide.