10 bästa kriminalserierna just nu

En tvåbarnsfar som egentligen är en kallblodig seriemördare, en passionerad men samtidigt halvgalen polis och svårlösta mord i södra USA med religiösa förtecken. Just nu kryllar det av bra kriminalserier att streama – många av serierna hittar du i vår streamingguide, där vi ser till att guida till det bästa inom serier och film.

The Fall

Två högintelligenta främlingar med ett komplext sinne. Den ena polis, den andra tvåbarnsfar och seriemördare. I The Fall följer vi hur deras två världar möts då flera kvinnor hittas mördade i Belfast. Frågan är bara vem som överlistar vem?

The Sinner

I The Sinner får vi se den plågade Poliskommissarien Harry Ambrose ta sig an en utredning som till en början anses vara ett solklart och lättlöst mordutredning, men som blir mer komplext ju djupare han gräver i det. Det ska visa sig att mörka hemligheter kommer flyta upp till ytan i den pittoreska lilla orten. I huvudrollerna ser vi bland annat Jessica Biel och Bill Pullman.

Luther

Det finns förmodligen inte en enda roll som Idris Elba inte gör bra, men hans insatser i crime/drama-serien Luther är fantastiska. Där spelar han en polis som är både socialt tillsluten och okonventionell i sina arbetsmetoder – metoder som även drar ned honom i skiten och orsakar problem gång på gång.

Unbelievable

Unbelievable är baserad på den sanna historien om en ung flicka som utsätts för en överfallsvåldtäkt i sitt eget hem. När hon sedan polisanmäler blir hon misstrodd av polis och rättsväsende, samtidigt vänder hela hennes bekantskapskrets henne ryggen. Medan de flesta tror hon bara är ute efter uppmärksamhet så finns det en kvinnlig kommissarie som vägrar tro på att allt bara är en lögn.

Broadchurch

I den fiktiva, brittiska kuststaden Broadchurch hittas en dag en ung pojke död på stranden. Snabbt inser polisen att ett mord har begåtts, men i ett samhälle där alla känner alla vågar ingen tro att det kan vara möjligt. Två udda polisutredare går ihop för att lösa det fruktansvärda mysterium som plågar den lilla byn.

True Detective

En ung kvinna hittas mördad i Louisiana. Mordet verkar ha någon form av religiösa förtecken och vissa rituella inslag. Två poliskommissarier får i uppdrag att hitta mördaren, men det ska visa sig vara lättare sagt än gjort. I rollerna ser vi både Woody Harrelson och Matthew McConaughey.

Bosch

Harry Bosch är en enstöring med ett enormt rättspatos och är inte rädd att gå sina egna vägar. Tillsammans med sina poliskollegor i Los Angeles försöker han lösa mordet på en 13-årig pojke. Huvudrollen spelas av Titus Welliver, som vi sett i allt från Sons of Anarchy till Deadwood.

The Killing

The Killing är den amerikanska versionen av den danska originalserien ”Brottet”. Vi får se hur ett mord väver samman tre separata historier där alla har något att dölja och där vi återigen får se hur det förflutna till slut kommer ifatt alla. I rollerna ser vi bland annat Miereille Enos och svenska Joel Kinnaman.

Marcella

När hennes äktenskap tar slut efter att deras andra barn går bort, så drabbas Marcella Backland av svårbemästrad svartsjuka och ilska. Samtidigt härjar en seriemördare i stan, så mitt i allt kaos bestämmer hon sig att börja jobba som polis igen för första gången på 12 år.

Dexter

Dexter följer vi huvudpersonen Dexter Morgan (Michael C. Hall) – en seriemördare som bara ger sig på andra mördare. Inte nog med att han skipar rättvisa på sitt eget sätt: han jobbar även som som blodstänkspecialist inom Florida-polisens mordrotel, vilket innebär att han gång på gång riskerar att bli avslöjad.

Vill ni streama fler bra kriminalserier? Besök vår streamingguide – där hittar ni det mesta i streamingväg.