Bästa serierna på Netflix just nu

Nytt år, nya möjligheter och framför allt: nya serier och filmer att streama på Netflix. Vi har samlat ihop ett par av våra favoriter såhär långt. Det blir allt från en fransk gentlemannatjuv till berättelser från andra sidan.

Lupin

Gentlemannatjuven Lupin har under hela sitt liv förbättrat och förfinat på sina färdigheter, men allt ställs på sin spets när han bestämmer sig för att stjäla ett diamanthalsband för att utkräva rättvisa å sin pappas vägnar. Men kuppen tar en vändning ingen är beredd på. I den fem delar långa miniserien Lupin har snabbt blivit den populäraste serien på Netflix just nu, så passa på att njuta av fransk spänning när den är som bäst du också.

TILL SERIEN

Familjen Bridgerton

Familjen Bridgerton, baserad på Julia Quinns romanserie med samma namn, har gjort stor succé sedan premiären i slutet av 2020. Ett modernt kostymdrama som utspelar sig i 1800-talets England. I blickfånget hittar vi överklassfamiljen Bridgerton, där handlingen beskrivs som en blandning mellan Jane Austen och Bridget Jones dagbok. Det är kärlek, intriger och sex. Vad mer kan man begära? Streama serien nedanför.

TILL SERIEN

Cobra Kai

Cobra Kai är en enda lång nostalgisk tripp till 80-talet som passar perfekt när du vill se något lättsamt. Karatekomedin är baserad på kultfilmerna Karate Kid, där vi faktiskt får se både William Zabka och Ralph Macchio dyka upp igen och reprisera sina roller fast i vuxen ålder. De två ärkerivalerna är nu vuxna, men rivaliteten sitter fortfarande i. I början av januari hade den efterlängtade säsong 3 premiär på Netlix.

TILL SERIEN

Pieces of a Woman

Trots att dramafilmen Pieces of a Woman precis har haft sin premiär så pratas det redan om att det kan vara en utmanare till en eller flera Oscarsstatyetter. I filmen ser vi Vanessa Kirby i rollen som kvinnan som gör allt för att komma över den djupa sorgen efter sitt missfall, men det hela leder istället till en klyfta mellan henne och familjen.

TILL FILMEN

Surviving Death

Vad händer när vi dör? Det är förstås en fråga de allra flesta har ställt sig både en och två gånger under livet. Den här dokumentärserien bjuder på personliga berättelser och forskning om nära döden-upplevelser, reinkarnation och paranormala fenomen.

TILL SERIEN

Headspace: Guide to Meditation

Meditation har många hälsofördelar, men det är inte helt lätt att veta hur man ska komma igång med det. I den här pedagogiska serien guidas tittaren fram genom diverse meditationstekniker med hjälp av en lugn berättarröst och avslappnande animationer. Perfekt att kicka igång nya året med!

TILL SERIEN

Letar du efter något annat? Ingen fara. Vi har samlat all streaming på ett och samma ställe här.