Börje Salmings liv blir dramaserie – spelas av Valter Skarsgård

Börje Salmings liv blir dramatiserat i ny serie.

Med 1100 matcher i NHL och medlemskap i Hockey Hall of Fame tillhör Börje Salming utan tvekan en av de allra största svenska hockeyspelarna genom tiderna. Hans dramatiska karriär blir nu fokuset för nästa Viaplay Original.

Valter Skarsgård tar huvudrollen i denna engelskspråkiga produktion som visar Salmings banbrytande resa från anspråkslösa rötter norr om polcirkeln till att bli en NHL-legend. Serien är skapad och regisserad av Amir Chamdin, vars sista serie Partisan, vann Best Series-priset på Canneseries 2020.

“Det är ju verkligen hedrande och spännande att de ska göra en filmatisering av mitt liv. När vi började prata om det tänkte jag ändå att det har hänt så mycket i mitt liv, med hur pappa dog när jag var ung och jag fick klara mig själv, resan från Kiruna till NHL, att det ändå finns material till en filmatisering. Det ska verkligen bli spännande att se hur serien blir när den är klar, säger Börje Salming själv.

Inspelningen börjar 2022 och serien kommer ha premiär exklusivt på Viaplay, när är dock inte klart ännu. Manuset skrivs av Martin Bengtsson (Agent Hamilton) och serien produceras av Warner Bros. International Television Production.