Carina Berg och Pernilla Wahlgren leder Barncancergalan

För sjunde året i rad går Barncancergalan –  Det svenska humorpriset av stapeln och sätter kampen mot barncancer i fokus. I år leder Carina Berg galan tillsammans med Pernilla Wahlgren.

Måndagen den 27 september går en av årets viktigaste galor av stapeln. Barncancergalan – Det svenska humorpriset bidrar till och stöttar den livsviktiga cancerforskningen och kampen mot barncancer. En emotionell kväll med stort engagemang och fantastiska framträdanden där även årets främsta humorister ska utses då åtta Papphammarstatyetter delas ut.

Årets gala leds av inga mindre än Carina Berg och Pernilla Wahlgren.

– Det är väldigt hedrande att få leda Barncancergalan eftersom att det för mig är årets viktigaste gala. Om det är något jag månar om är det barn och deras välbefinnande, samtidigt som jag jobbar med humor så den blandningen passar mig perfekt, säger Pernilla Wahlgren.

Det är första gången duon jobbar tillsammans.

– Att få leda ihop med Pernilla är som en dröm. Tänk om 12-åriga Carina hade fått veta det, då hade jag svimmat, säger Carina Berg och fortsätter:

– Det här är första gången som vi jobbar ihop, det känns jättekul. Hon är en av de roligaste, varmaste människorna som finns och hon sprider så mycket god feeling omkring sig så det ska bli så härligt att göra det här tillsammans med henne.

Under kvällen kommer det att delas ut åtta bronsstatyetter, föreställandes Gösta Ekmans ikoniska karaktär Herr Gunnar Papphammar, till Sveriges främsta inom humor på scen, film, tv och webb. Det blir en varm och innerlig kväll, fylld av hyllningar till de som under året bidragit med välgörande skratt.

Barncancergalan – Det svenska humorpriset direktsänds från Berns måndagen den 27 september kl. 20.00 på Kanal 5 och discovery+.