Carolas son i unik dokumentär

22-åriga Amadeus Sögaard är son till Carola Häggkvist och Runar Sögaard men har valt att leva ett liv utanför kändisskapet. Nu smider han planer vid sidan av sin fotbollskarriär och är redo att avslöja sin hemlighet – inte bara för sin mamma utan hela svenska folket. Detta kommer han göra i en helt ny dokumentär som har premiär den 21 januari på Viaplay, Viafree och TV3.

– Jag är redo nu att försöka uppnå min fulla potential, säger Amadeus Sögaard.

När Amadeus Sögaard föddes blev det en riksangelägenhet då hans föräldrar var vid den tiden Nordens förmodligen kändaste par. Amadeus valde en annan väg än sina föräldrar och blev en stigande stjärna inom fotbollen där han spelar i IF Brommapojkarna. Det var även via fotbollen han kom i kontakt med NENT Groups programledare Ola Wenström som bland annat jobbar med Premier League och Champions League. Han fick en unik chans att lära känna Amadeus vilket nu mynnat ut i dokumentären.

– Det är ett superintressant journalistiskt uppdrag att få beskriva en helt anonym superkändis, allt i skugga av en uppmärksamhet som nästan ingen annan svensk har varit med om, säger Ola Wenström och fortsätter:

– Det här är ett dokumentärt personporträtt som beskriver extrema utmaningar också för en privilegierad och att priset på offentlighet kan vara högt.