Christopher Nolan spelar in ny krigsfilm – och lämnar Warner Bros

Med storfilmer som Inception, The Dark Knight och Interstellar så går nu regissören Christopher Nolan och Warner Bros skilda vägar inför nästa film.

Allt har ett slut sägs det ju – och i det här fallet verkar det onekligen stämma. Det nära 20 år långa samarbetet mellan Christopher Nolan och Warner Bros, som började redan 2002 med Insomna, är nu över. I dagarna kom uppgifter om att den världskända regissören brutit och gått över till konkurrenten Universal Pictures inför den kommande filmen.

Det är fortfarande mycket som inte är officiellt kring nästa film, men det sägs att den kommer kretsa kring fysikern J. Robert Oppenheimer och utspela sig under andra världskriget, då den amerikanska fysikern skapade den allra första atombomben. Vem som kommer spela huvudrollen är inte heller officiellt än, men rykten gör gällande att Peaky Blinders-stjärnan Cillian Murphy är castad till filmen. Helt otänkbart är det förstås inte att det är han som kommer axla rollen som Oppenheimer.

Inspelningarna drar igång första kvartalet under 2022 och beräknas ha premiär någon gång under 2023. Fram tills dess kan du ta del av Cristopher Nolans tidigare filmer – vi har listat våra favoriter här.