Christopher Nolans mästerverk – här är våra favoriter

Regissören Cristopher Nolan är återigen aktuell, den här gången är det med spionfilmen Tenet, som nyligen gick upp på bio. Under åren har han hunnit med att göra många filmer, där många än idag rankas högt i filmhistorien. Vi har valt ut några av våra Christopher Nolan-favoriter som du kan streama just nu.

Inception

Tjuven Cobb (Leonardo DiCaprio), som till vardags stjäl viktiga företagshemligheter genom folks drömmar och undermedvetna, tvingas till att göra någonting nytt: plantera idéer i någons medvetande. Inception är en maxad och komplex actionfilm som utforskar det mänskliga sinnet.

STREAMA INCEPTION HÄR

The Dark Knight

Batman har tillsammans med åklagaren Harvey Dent och polischef Jim Gordon bestämt sig – Gotham ska en gång för alla bli fritt från brottslingar och kriminalitet. Då dyker den genialiske brottslingen jokern upp och sätter käppar i hjulet för brottsbekämpartrion. Det är i The Dark Knight som Heath Ledger gör sin legendariska och beryktade insats som ”Jokern”.

STREAMA THE DARK KNIGHT

Memento

Memento följer vi Leonard Shelby (Guy Pearce) som har det många jagar – rikedom, dyra bilar, dyra kläder. Ändå går hans liv ut på en sak: att hitta sin frus mördare. Men det är inte lika lätt som det låter. Han lider nämligen av en ovanlig sjukdom som gör att han efter 15 minuter glömmer bort var han är, vart han ska och varför.

STREAMA MEMENTO HÄR

Interstellar

I Interstellar tar Christopher Nolan oss på en episk resa genom universum och tvingar tittaren till att tänka till ordentligt. Filmen kretsar kring en före detta av astronaut som tvingas åka ut i rymden och lämna sin familj, för att hitta nya världar då jordens resurser är på väg att ta slut. I huvudrollen ser vi Matthew McConaughey, som vi tidigare sett i bland annat True Detective.

STREAMA INTERSTELLAR HÄR

Dunkirk

Dunkirk är den hamnstad där hundratusentals brittiska och allierade trupper blev omringade av fienden under andra världskriget. I år gick filmatiseringen ut på bio och blev en stor succé – ett måste för alla er som gillar historiska krigsdraman. På Oscarsgalan vann Dunkirk hela tre statyetter, däribland i kategorin Bästa klipp.

STREAMA DUNKIRK HÄR

The Prestige

Christoher Nolans The Prestige från 2006 följer vi två illusionister vars intensiva rivalitet blir en livslång kamp fylld av besatthet och svartsjuka – med dödliga konsekvenser. I rollerna ser vi flera bekanta ansikten i Hugh JackmanChristian Bale och Michael Caine.

STREAMA THE PRESTIGE HÄR

Är ni ute efter någonting annat? I vår streamingguide hittar ni det mesta. Glöm heller inte att kika i vår premiärkalender för att inte missa kommande nyheter!