Då har den nya ”Lord of the Rings”-serien premiär

Miljontals fans har väntat otåligt på den kommande ”Lord of the Rings”-serien på Amazon Prime. Nu är premiärdatumet spikat. 

Att den kultförklarade Lord of the Rings skulle bli tv-serie stod klart redan 2017, vilket vi skrev om här. Dessutom stod det tidigt klart att serien blir den dyraste någonsin, där första säsongen landar på hisnande 465 miljoner dollar. Nu, fyra år senare, kommer den första bilden från serien och även ett officiellt premiärdatum.

Mycket litet är dessvärre känt kring handlingen, men det vi vet är att den kommer utspela sig tusentals år för händelserna i Tolkiens Bilbo och Härskarringen. I rollerna kommer vi få se allt från Robert AramayoCynthia Addai-Robinson till Owain Arthur och Nazanin Boniadi. Nämnvärt är också att svenska Charlotte Brändström har regisserat två av avsnitten. Hon har tidigare regisserat allt från Johan Falk till Outlander.

Den allra första bilden från serien kom i veckan – och det lovar gott. Man ser helt klart att produktionen förfogar över en stor budget med tanke på kvaliteten.

Serien, som ännu inte fått någon officiell titel, har premiär på Amazon Prime den 2 september 2022. Så det är lite drygt ett år kvar, men den som väntar på något gott.

Fram tills dess hittar ni massa annat sevärd att streama i vår guide.