Efterlängtade filmer med premiär i september

Det blir en fin månad på filmfronten under september, där vi får se ett par fina premiärer. En mix av nostalgi, superhjälte och en musiklegend står på schemat. Här är fyra tips från oss på tv.nu.

Elvis – 2 september

Elvis Presley hann under sitt relativt korta liv göra stora avtryck i musikhistorien. Nyligen var det premiär för det biografiska dramat Elvis, där vi får följa med i hans liv och karriär under 20 år. Fokuset ligger på hans relation till managern Tom Parker.

TILL FILMEN

Thor – Love & Thunder – 8 september

Marvel fortsätter leverera superhjältefilmer i hög takt. Inte nog med att vi innan sommaren fick se Doctor Strange in the Multiverse of Madness, nu är det dags för Thor att dyka upp igen. För trots att han försöker hitta ro och stillhet i sitt liv så går det inte riktigt som han planerat. Den galaktiska skurken Gorr dyker upp, vilket tvingar Thor ut på fältet igen.

TILL FILMEN

Pinocchio – 8 september

Att det görs en remake av en gammal klassiker händer ju då och då. Men i höst får vi se två (!) nya versioner av Pinocchio. Dels Guillermo Del Toros version med Netflix-premiär i december, men också Disneys nya tolkning som har premiär redan den 8 september. I den får vi bland annat höra Tom Hanks göra rösten som Geppetto!

Blonde – 28 september

Marilyn Monroe är en av våra mest igenkända ansikten, men vem var människan bakom den lyckliga fasaden? Filmen Blonde är en del biografisk och en del fiktiv, baserad på Joyce Carol Oates bok från 2000 med samma titel. Premiär 28 september med Ana de Armas i rollen som Marilyn Monroe.

Letar ni efter något helt annat? Gå in i vår streamingguide här. Där samlar vi verkligen allt som finns att streamas inom Sverige just nu. Du kan dessutom filtrera på IMDb-betyg, årtal, genre och mycket mer.