Filmer att streama gratis under påsken

wk4Målade ägg och påskfjädrar i all ära. Men att se en bra film är inte fy skam det heller, i synnerhet inte om den är gratis. Därför har vi gjort en lista med filmer som finns att streama gratis nu under påsken som ni kan njuta av i godan ro. Det utlovas allt från franskt finstämt drama till en thriller med Jake Gyllenhaal i spetsen.

Dagen efter denna

Det hyllade dramat Dagen efter denna finns under april månad att streama på SVT Play. I filmens fokus hittar vi filosofiläraren Nathalie som lever ett lugnt och stabilt liv i Paris, med två vuxna barn och gift sedan 25 år. När hennes man en dag lämnar henne för en annan kvinna, och hennes sjuka mamma blir allt sämre, tar sig hennes liv en kraftig vändning.

TILL FILMEN

Small Axe

Tidigare i år gjorde SVT Play fem fristående filmer av den Oscarsbelönade regissören Steve McQueen tillgängliga. En hyllning till motståndkraften och kulturen i Londons västindiska gemenskap, om hård och framgångsrik kamp för grundläggande rättigheter och mot rasism från 1960-talet till 80-talet.

TILL FILMEN

Sling Blade

Med Billy Bob Thornton i huvudrollen får vi i denna dramaklassiker följa den psykiskt handikappade Karl Childers. Han återvänder till sin hemstad efter att ha tillbringat 25 år på ett mentalsjukhus efter att ha mördat sin mamma och hennes älskare. Han hittar ett jobb på en verkstad och inleder en vänskap med 12-årige Frank.

TILL FILMEN

Jungle

Ett kompisgäng ansluter sig till en guide som övertygar vännerna att följa med på en vandringstur i den Bolivianska, täta djungeln för att finna en by med urinvånare. Männen upptäcker snart att djungeln är en tuff miljö att vistas i och händelseförloppet spinner snabbt bortom deras kontroll. Filmen är baserad på den sanna historien om äventyraren Yossi Ghingsberg. I huvudrollen ser vi Daniel Radcliffe, som många känner igen från Harry Potter-filmerna.

TILL FILMEN

Source Code

Militärpiloten Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) vaknar plötsligt upp på ett pendeltåg mot Chicago. Mitt emot honom sitter en kvinna han aldrig sett förr, och hans spegelbild tillhör en främmande man. Någon minut senare sprängs tåget och alla passagerare dör. Stevens vaknar upp igen, omtumlad och fastspänd i en mystisk kammare. Från en videoskärm beordras han att återvända till tåget och återuppleva den okända mannens sista åtta minuter i livet – tills han lyckas identifiera bombmannen. Du kan streama filmen gratis på Viaplay.

TILL FILMEN

En enkel till Antibes

I det här dramat från 2011 får vi följa den halvblinde änklingen George, som får reda på att hans barn har tänkt ut en detaljerad plan för att lägga vantarna på hans tillgångar innan han dör. Han måste därför konfrontera sina livsval. Filmen finns att streamas gratis på SVT Play.

TILL FILMEN