Fotbolls-EM – här är 5 matcher du inte vill missa

Efter många om och men är det nu äntligen dags för fotbolls-EM att dra igång. Att mästerskapet blev uppskjutet ett år gör säkerligen att suget är ännu större bland alla fotbollsfans där ute. Vi har valt att lista ett gäng gruppspelsmatcher som vi av olika anledningar ser fram emot lite extra, utöver Sveriges matcher förstås. Varsågoda!

Turkiet – Italien, 11/6

Att se Italien spela fotboll är förstås alltid en njutning i sig. Men att ”Gli Azurri” får spela EM:s premiärmatch kryddar det hela ännu mer. På andra planhalvan hittar vi Turkiet, som är lite svåra att veta var man har. Vinst mot Nederländerna och Norge, men 0-0 mot lilla nationen Guinea härom sistens. Men det man kan konstatera är att Italienarnas landslagsstatistik, med noll förluster senaste 27 matcherna imponerar stort. Allt kan dock hända i en premiär, så missa inte den. Matchstart 21.00 den 11 juni. Matchen kan ses på TV4 och C More.

TILL MATCHEN

Danmark – Finland, 12/6

Nordiskt derby! Det är alltså första gången Finland tar sig till ett mästerskap och i den första matchen möter man Danmark. Danskarna har ett imponerande lag på pappret, där vi hittar spelare som huserar i de allra största klubblagen i Europa. Finland däremot gör vad man kan med det spelarmaterial som finns till förfogande och stretar på så gott det går. Vilka vinner? Det visar sig nu på lördag den 12 juni, matchstart 18.00. Även den här matchen kan ses på TV4 och C More.

TILL MATCHEN

Frankrike – Tyskland, 15/6

Frankrike mot Tyskland, vilken rysare! Två fotbollsgiganter gör upp direkt i gruppspelet. Båda lagen kommer garanterat gå för vinst, för i samma grupp hittar vi även regerande europamästarna Portugal. Alla tre lag är guldkandidater. Så tre poäng är nästan ett måste i den första matchen, frågan är om det är Tyskland eller Frankrike som tar hem vinsten?

TILL MATCHEN

England – Kroatien, 13/6

Engelsmännen har mästerskap efter mästerskap, i självsäker stil, varit övertygade om att det blir guld den här gången. Men faktum är att England inte vunnit guld i ett europamästerskap en enda gång. Bäst gick det 1968 och 1996, då landet slutade på en tredjeplats. Är det deras år i år? Kanske. Med stjärnspelare på nästan varje position finns i alla fall potentialen där. Men först måste man slå regerande världsmästarna Kroatien. Ett otroligt möte som stundar helt klart. Matchen spelas den 13 juni med matchstart kl. 15.00. Den kan streamas på SVT Play här.

TILL MATCHEN

Nederländerna – Österrike, 17/6

Nederländerna har senaste åren byggt upp ett riktigt intressant lag, där vi hittar stjärnor som Wijnaldum i Liverpool, de Ligt i Juventus och Frenkie de Jong i Barcelona. Torsdagen den 17 juni möter dem Österrike, så det är lite upp till bevis för det uppsnackade Oranjes. Blir det tre poäng i gruppens andra omgång? Det visar sig. Matchen startar 21.00 och kan ses på TV4 och C More.

TILL MATCHEN

Vill du streama någon annan match så hittar du alla sändningar under sporten här.