Här är årets artister i ”Stjärnorna på slottet”

Snart flyttar nya stjärnor in på slottet i SVT:s populära program. Nu vet vi vilka årets deltagare är.

Genom åren har SVT:s Stjärnorna på slottet blivit en återkommande succé, där folkkära profiler så som Sven-Bertil Taube och Christina Schollin dykt upp för att samtala och äta middag i slottsmiljö. I den 17:e säsongen bjuds tittaren ännu en gång in för att på nära håll följa profilerna på nära håll under en veckas inspelning.

Årets line up består av skådespelaren och komikern Pia Johansson, allkonstnären Carolina Gynning, artisten Jon-Henrik Fjällgren, skådespelaren Anja Lundkvist och konstnären Lars Lerin. Tillsammans med kocken Tareq Taylor checkar de in på Bäckaskog slott i sommar.

– Jag tror det blir en magisk säsong med det här härliga, varma och karismatiska stjärn-gänget. Carolina, Pia, Lars, Jon-Henrik och Anja har en hel del beröringspunkter men är samtidigt också otroligt olika som personer, säger SVT:s projektledare Anna-Maria Nildén.

I juni samlas stjärnkvintetten för en vecka tillsammans på Bäckaskog slott i Skåne. Som vanligt kommer de att vara värdar för varsin dag med aktiviteter och samtal runt frukost- lunch- och middagsbord. Stjärnkocken Tareq Taylor, SVT:s julvärd 2021, gör sin femte säsong på slottet.

Säsongen väntas ha premiär i slutet av året.