Här är årets programledare av ”Musikhjälpen”

Den återkommande Musikhjälpen har blivit ett givet inslag för många svenskar under december månad. Nu är det officiellt vilken trio som kommer leda årets veckolånga gala.

Sedan 2008 har vi fått följa insamlingsprogrammet Musikhjälpen, som varje år riktar fokuset mot ett nytt område. I år kommer temat vara ”Ingen människa ska lämnas utan vård” och galan kommer i år ledas av en ny konstellation. Det blir programledaren Brita Zackari, artisten och skådespelaren Felix Sandman och musikhjälpen-veteranen Farah Abadi som tillsammans kommer lotsa både lyssnare, gäster och artister genom den 144 timmar långa insamlingen.

Musikhjälpen är ett så varmt och fantastiskt initiativ som tar fram det bästa hos människor, säger artisten Felix Sandman i ett pressmeddelande. Hans kommande kollega Brita Zackari säger:

– Jag är otroligt peppad och hedrad över att få göra detta uppdrag särskilt ett år som detta, när vårt behov av gemenskap och samhörighet är större än någonsin

Tanken var från början att i vanlig ordning sända från glasburen, den här gången i Norrköping. Men på grund av det rådande läget kommer sändningen inte ske på någon offentlig plats. Var inspelningen kommer ske är dock inte klart än.

Musikhjälpen drar igång den 14 december och håller på fram till den 20 december. Den kommer gå att följa i SVT Play, P3 och via Musikhjälpens app.