Harrison Ford i ny ”Yellowstone”-uppföljare

Paramount+ moderna westerndramat Yellowstone har gjort succé hos tittarna. Nu är en uppföljare på gång – med Harrison Ford i spetsen.

Det ovan nämnda Yellowstone har under sina fyra säsonger hänfört tittarna med en serie full av cowboys, dramatik och kärlek. I serien har vi fått se Kevin Costner dra på sig cowboyhatten och spela ranchägaren och patriarken John Dutton som försöker skydda sin ranch från att omvandlas till en del av ett reservat – beredd att ta till vilka medel som helst för att nå sitt mål.

I slutet av 2021 fick Yellowstone en så kallad prequel – alltså en berättelse om vad som hände innan händelserna i originalserien. Den fick titeln 1883 och utspelar sig inte helt oväntat nog i slutet av 1800-talet. Där får vi reda på hur det gick till när familjen Duttons förfäder rotade sig i Montana och hur de förskansade sig all mark.

Nu är det dags att ta nästa steg i Dutton-släktens historia. För i dagarna blev det känt att ytterligare en prequel är på gång. Den går under arbetsnamnet 1932 och utspelar den sig under 1900-talets första del, där vi får följa Duttonsläktens liv på ranchen. En tid då allt från pandemier, torka och den stora depressionen plågade Montana.

Dessutom avslöjades det att det blir stjärntätt i den kommande serien, då både Harrison Ford och Helen Mirren kommer spela varsin roll. Däremot är det inte officiellt vilka roller det blir.