Hedersmordet på Fadime blir dramaserie

Hedersmordet på Fadime Sahindal var en familjetragedi som skakade om Sverige. Nu blir Fadimes tragiska öde dramatiserat i en ny serie.

Fadime Sahindals livsöde har sedan hennes död 2002 varit omskrivet och väcker än idag ett stort engagemang kring hederskultur. Hon sköts till döds av sin pappa i Uppsala när hon var 26 år gammal efter att hon enligt sin pappa brutit mot familjens hederskoder. Hennes mamma och två systrar blev vittnen till mordet och lillasystern Songül vittnade mot pappan i rätten.

Serien Fadime kommer att delas upp i sex avsitt och utspela sig mellan 1997 och 2002. Historien beskrivs som en kärlekshistoria om en modig och passionerad ung kvinna som vill leva med sitt livs kärlek Patrick, trots att hennes konservative pappa och bror hotar att döda henne för att bevara sin familjs heder.

– Fadime är en av de svåraste och viktigaste historierna vi har tagit oss an hittills på Viaplay och att det är ett stort ansvar att berätta om hennes sista år i livet. Hon har varit en förebild för många och tyvärr är hennes tragiska livsöde lika aktuellt idag, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group.

Inspelningarna av Fadime påbörjas i sommar och blir en Viaplay originalserie i sex delar och har premiär under 2022, då det är 20 år sedan Fadime mördades.