Hon får huvudroll i ny ”Indiana Jones”-film

Fleabag-skaparen Phoebe Waller-Bridge får huvudroll i den kommande Indiana Jones-filmen.

Redan i december så blev det officiellt att den femte filmen i Indiana Jones-serien är på gång. Men det har sedan dess varit relativt tyst och få detaljer har nått allmänheten. Men nu är det klart att skådespelaren Phoebe Waller-Bridge har landat en av huvudrollerna i filmen.

Den brittiska skådespelaren, producenten och regissören Phoebe Waller-Bridge är minst sagt en mångsysslare. Senaste tiden har hon bland annat regisserat den uppskjutna James Bond-filmen No Time to Die, skapat den kritikerrosade komediserien Fleabag och haft en av rollerna i serien Run. Nästa projekt blir alltså att spela mot Harrison Ford i den ikoniska Indiana Jones-serien.

Än så länge är som sagt få detaljer kända. Men det vi vet är att Steven Spielberg kliver ned från registolen och ersätts av James Mangold. Däremot kommer Spielberg vara delaktig i filmen på andra sätt, däribland som producent. Planerna för inspelningen är att den ska dra igång nu i sommar och om allt går som det ska har filmen premiär slutet av juli 2022. Så än är det ett tag kvar.

Vill du njuta av de tidigare Indiana Jones-filmerna så hittar du dem här.